Offentlige bygninger undersøges for PCB
maelkevejen08_251011_BP.jpg
Mælkevejen her voksede op fra grunden, hvor en tidligere gift- eller skimmelramt bygning blev revet ned. Foto: Arkiv
gifttjek Når de kommunale bygninger har stået foran en renovering eller ombygning, er de først blevet undersøgt for PCB. Det giftige stof, der for 50 år siden blev brugt i fugemasser, er imidlertid så farligt, at de sidste kommunale bygninger nu bliver undersøgt med det samme.

400.000 kroner. Så meget bruger Rødovre Kommune nu på at være på den sikre side. Der har ikke tidligere været konstateret seriøse problemer med PCB i de offentlige bygninger, men med ca. 50 bygninger i farezonen, tør kommunalbestyrelsen ikke længere tage chancen og vente på, at der skal planlægges en ombygning.
“Vi har allerede undersøgt mange bygninger for PCB i forbindelse med ombygninger og renoveringer. Nu har vi valgt, at vi vil hele vejen rundt, så de sidste bygninger bliver screenet med det samme. Indtil videre er der ikke noget, der tyder på, at vi skulle have særligt store problemer med PCB i Rødovre. Men vi vil have en klar viden om, hvordan det står til. PCB er noget skidt, som vi skal være helt sikre på, at Rødovres børn ikke bliver udsat for”, siger borgmester Erik Nielsen (A).

Reagerer prompte
Han oplyser, at Rødovre Kommune tidligere har screenet for fugt og skimmelsvamp i samtlige børneinstitutioner. Dengang blev der også taget prøver fra udvalgte daginstitutioner, hvor der kunne være en risiko for at finde PCB. I ingen af tilfældene blev der konstateret indhold af PCB. I de seneste år er det blevet kutyme at tage prøver af materialer i forbindelse med udskiftnin-ger og ombygninger af vinduer i de kommunale bygninger.
“Forholdene skal både være gode og sunde. Hvis der er mistanke om skimmel eller PCB, skal der reageres prompte. Vi har tidligere revet en hel daginstitution ned, fordi den var angrebet af skimmel – og opført en ny og moderne institution i stedet”, understreger Erik Nielsen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top