Annonce

Nye rygeregler presser elever ud af skolen
rygeforbud-skolerne_02_1708.jpg
Isabella er en af flere skoleelever, der fremover må over på den anden side af gaden, hvis hun insisterer på at ryge. Foto: Brian Poulsen
NYE regler Den 15. august blev det ulovligt at ryge på offentlig grund omkring bl.a. børneinstitutioner, og opholdssteder. Alligevel pulser skoleelever og andre lige så meget som eksempelvis personalet på byens plejehjem. "Loven skal overholdes," understreger sundhedsudvalget.

 
Rødovre er den kommune i hele landet, der har den højeste ‘hold op procent’ på rygestopkurser. Næsten 46 procent af deltagerne stopper med at ryge. Det er tvivlsomt om lige så mange folkeskole- elever vil holde op med at tage deres frikvarter-væs foran skolen. Den 15. august blev det ellers ulovligt at ryge på opholdssteder og lignende, der fortrinsvis har optaget børn og unge under 18 år.
“Vi ved godt, at vi ikke må ryge her mere, men indtil vi får besked på noget andet, så fortsætter vi nok med at tage en smøg i ny og næ. Hvis vi bliver bedt om at gå væk fra skolens område, kan vi jo alligevel bare gå fem meter over på den anden side af vejen,” siger Isabella fra Valhøj Skole.
Hun er kun en af mange unge og voksne, som avisen har observeret ryge på offentlig grund i løbet af de sidste par uger.

Ikke ekstra tiltag
Alligevel mener formand for Social- og Sundhedsudvalget, Britt Jensen (A) ikke, at det er nødvendigt med ekstra tiltag.
“Jeg tror alle skal til at vænne sig til, at der er en ny lov for rygningen ved offentlige bygninger og det hele er jo gået stærkt, men selvfølgelig skal loven overholdes,” siger hun. 
Faktisk mener hun, at rigtig meget af den nye rygelov allerede er en del af Rødovres politik og handleplan.
“I Rødovre har vi igennem flere år prioriteret tobaksforebyggelse og derfor vil den nye rygelov primært få indflydelse på ændringer for medarbejdere på de arbejdspladser, der har børn og unge,” konstaterer Britt Jensen. 
“Rødovre har allerede tidligere prioriteret at uddanne sundhedsplejersker til at varetage rygestoprådgivning og rygestopkurser for børn og unge. På baggrund af dette har Rødovre allerede kompetente medarbejdere til at udføre opgaverne i forbindelse med den nye rygelov,” uddyber Britt Jensen. Hun vil følge op på den nye rygelovs bestemmelser med forslag i den politiske handleplan til en mere proaktiv tilgang i forhold til unge og voksne. Dét kan du læse meget mere om, når vi om to uger sætter fokus på sundhed i Rødovre.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top