Annonce


Ny melodi i dagplejen
musikdagpleje.jpg
Sang og rytmik er blevet en fast del af hverdagen for 13 dagplejere og 45 dagplejebørn i Rødovre Kommune. Foto: Red.
Sang og rytmik er blevet en fast del af hverdagen for 13 dagplejere og 45 dagplejebørn i Rødovre Kommune. Idéen med at integrere musik i dagplejen er helt ny i Danmark, og i formiddags nåede pilotprojektet nye højder, da børnenes musikalske ’talenter’ blev sendt live til P4s lyttere.

13 dagplejere fik i dag bevis på, at de fremover kan kalde sig musikdagplejere. Som den første kommune i landet kan Rødovre bryste sig af, at have en velklingende dagplejeprofil.

Dagplejerne sagde tidligere på året ja til at indgå i et pilotprojekt, der skulle få musikken helt ind under huden på børnene og gøre det til en fast del af hverdagen. Med rasleæg og godt humør mødtes de mange børn og dagplejere i dag i Viften, hvor de sang fællessange og fik overrakt beviser på, at de nu er musikdagplejere.

Annonce

”Musikdagplejerne i Rødovre er den første af sin art i Danmark. Der findes flere selvstændige musikdagplejere og sikkert mange, der bruger musik i dagligdagen. Men det er første gang, man officielt åbner op for at have musik som profil i flere dagplejere i samme kommune,” siger Trine Lerche Lutz, der er leder af Rødovre Musikskole.

 

Musikalsk samarbejde
Dagplejen samarbejder med Rødovre Musikskole, og har fået tilknyttet sanger, musiker og skuespiller Christine Skou som huskunstner og projektleder. Hun har i samarbejde med musikdagplejerne fundet gode sange, rim og remser, lavet stemmetræning og arbejdet med puls, intonation og klokkespil. Hun har mødtes med dem til fælles temadage, og har desuden besøgt hver enkelt musikdagpleje flere gange og lavet sang og rytmik med børnene.

”Sang er mere end bare en god start på dagen for de børn, der synger med. Internationale undersøgelser viser, at sangen har en stor indflydelse på sprogdannelse. Samtidig er sang og fællessang med til at styrke de sociale kompetencer hos børn og er godt for børnenes motorik. Sang spreder glæde – og det mærkes tydeligt i de 13 musikdagplejeres hjem, hvor glæden for sang og musik er lige stor hos børnene og deres dagplejer,” siger Trine Lerche Lutz.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top