Annonce

Nej til højere affaldsgebyr
Affaldsbeholdere1.jpg
Der skal sorteres mere og mere affald, og derfor stiger gebyret for renovation. Foto: Arkiv
budget 2013 Konservative forlod hurtigt forhandlin-gerne om næste års budget. Højere affaldsgebyrer og en modvilje mod at sænke grundskylden blev afgørende for beslutningen.

“Man vil gennemføre en dyrere og dårligere affaldsordning.” Så kontant bekendtgjorde Konservatives Kim Drejer Nielsen årsagen til, at partiet står uden for næste års budgetforlig.
“Gebyrerne for affaldsordningen vil stige med over 50 procent. Det er mange penge for eksempelvis folkepensionister og arbejdsløse,” begrunder Kim Drejer Nielsen.

Grundskyld
Han gik ind i forhandlingerne med et stærkt ønske om at sænke grundskylden, da nye ejendomsvurderinger har gjort det dyrere at være boligejer og lejer.
“Man insisterer på at opkræve 13,6 mio. kr. mere i grundskyld fra såvel boligejerne som -lejerne. Det rammer bl.a. folk, der bor i mange af kommunens lejede rækkehuse, som eksempelvis Islevvænge,” siger Kim Drejer Nielsen og tilføjer:
“Særligt for arbejdsløse og førtidspensionister bliver det dyrt. De har ikke fordel af regeringens skattereform. Vi foreslog, at man undlod at opkræve de godt 13 millioner kroner, men desværre ville borgmesteren ikke rokke sig en tøddel,” siger Kim Drejer Nielsen, der også ærgrer sig over, at forligsparterne vil udnytte kommunens lånemuligheder maksimalt.
“Igen i år låner man alt hvad man kan. Kommunens gæld bliver forøget med næsten 80 millioner. Det er dyrt i renter, og gør kommunen sårbar overfor fremtidige rentestigninger. Alle de forhold gør, at vi selvfølgelig ikke kan være med,” understreger Kim Drejer Nielsen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top