Annonce

Månerytter besøgte Viften
Moon-Rider-0292.jpg
Rasmus Quaade er her flankeret af unge cykelrytere fra Rødovre-klubben CK Fix på premiereaftenen i Viften. Foto: Privat
Cykling Den ny dokumentarfilm om Rasmus Quaade, ’Moon Rider’, går helt tæt på cykelrytterens kamp for at blive professionel. ”Jeg synes, filmen er blevet rigtig god,” siger han i Viften inden Danmarkspremieren onsdag aften.

”Jeg føler næsten jeg kan svæve.”

Det var den specielle følelse, den tidligere CK Fix-cykelrytter, Rasmus popexams Christian Quaade, havde i minutterne, inden han sled sig over målstregen ved enkeltstarten til U23-VM i København sidste år, hvor det blev til sølv. Det afslører han i Daniel Denciks nye dokumentarfilm, ’Moon Rider – kør til du dør’.

Annonce

Den godt halvanden time lange film skildrer den 22-årige cykelrytters kamp for at nå til tops i en benhård og nådesløs cykelsport.

Unge cykelryttere fra CK Fix var pænt repræsenteret ved Danmarkspremieren i Kulturhuset Viften. Her var hovedpersonen selv dukket op for at skrive autografer og hyggesnakke med de håbefulde cykel-talenter fra sin tidligere klub.

Kameraet rejste med
De var alle kommet for at møde deres store idol og nyde filmen. En film, Rasmus Quaade bestemt ikke fortryder.

”Da Daniel Dencik kontaktede mig for at høre, om jeg var med på idéen med at lave denne film, var jeg med på den. Det lød sjovt og spændende, og han havde fulgt mig via den blog, jeg har,” siger han på premiereaftenen.

Quaade har ikke skullet lægge ekstra kræfter i filmen – han skulle blot være sig selv og passe sin sport.

”Jeg er blevet fulgt med kameraet til mange steder, men jeg har ikke gjort nogen ting anderledes, end jeg normalt ville,” forklarer Rasmus Quaade, der dog har været i et tætlukket popexams exams lokale for at indtale lydspor til filmen.

’Moon Rider’ er en film, som Quaade til hver en tid vil huske positivt tilbage på.

”Filmen er blevet god og flot, og den skildrer mig som en meget filosofisk person. Men det er også det, der har været fokus på,” lyder det.

Drømmen er OL-medalje
Drømmen for Rasmus Quadde er at vinde VM-guld på enkeltstart. Men en drøm, der står endnu højere på ønskelisten, er at snuppe en OL-medalje i banecykling om fire år i Rio de Janeiro.

”I virkeligheden er det OL-triumfen, jeg går efter. Og den må meget gerne være af guld. Jeg kommer til at træne en masse på landevejene inden da, for jeg tror på, at jeg også forbedrer pass it exams mine egenskaber i banecykling ved også at træne på landevejen,” slutter Rasmus Quaade, der i filmen også giver udtryk for, at ”jeg stopper nok en dag, inden jeg bliver 60.”

Med den udmelding fjerner cykelrytteren den mindste tvivl om, at han ikke er 100 procent fokuseret på at opnå store resultater inden for cykelsporten.

Dokumentarfilmen ’Moon Rider’ er distribueret af DOXBIO og filmen vises i udvalgte biografer landet over.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top