Louise er på vej mod DM i SOSU
sosu282.jpg
Louise er godt på vej mod DM i SOSU. Foto: Privat
sundhed Louise Riise fra Rødovre er allerede den bedste social- og sundhedsassistentelev på sin skole SOSU C. Nu er hun også på vej mod Danmarksmesterskabet.

Sidste år kunne Rødovre bryste sig af at have opforstret Danmarks bedste SOSU-elev, og noget tyder på, at Louise Riise kan komme tæt på at gentage kunststykket.
Forleden blev hun kåret til den bedste social- og sundhedsassistentelev på sin skole SOSU C. Den 4. oktober venter regionsmesterskabet, hvor hun skal dyste mod de dygtigste elever fra de andre store skoler. Vinder Louise her, skal hun til DM i SOSU.
Titlen som skolemester vandt Louise, da hun sammen med sin makker Nanna dystede mod tre andre par sosu-elever. De viste sig som dagens bedste i en konkurrence på omsorg og sårskift. Det kan være en svær ting at måle på, og derfor foregik konkurrencen som et rollespil på en sygehusafdeling.
“SOSU C er i dagens anledning omdannet til en hospitalsafdeling. Skolens lærere agerer patienter. Eleverne dyster i par. De får mikrofoner på, så publikum kan følge hvert et ord,” oplyser skolens kommunikationschef og beskriver scenen:
“Kirsten ramt af en blodprop i hjernen og kan ikke gå. Den anden patient, Torben har følgesygdomme af sin sukkersyge.

Flødeskumskage
Eleverne udfører dagens opgaver under overvågning af 3 dommere, der ivrigt noterer hvordan eleverne klarer at få den svækkede Kirsten ud af sengen, skifter sår hos Torben og måler blodtryk og blodsukker. Pludselig kommer Torbens hustru på besøg med en stor flødeskumskage, som han ikke må spise på grund af sin sukkersyge.”
Louises og Nannas opgave, som de løste perfekt, gik ud på at få taget kagen fra ægteparret på en professionel måde uden at virke ufølsomme. 
Det bliver spændende at følge om de kan klare det lige så godt til regionsmesterskaberne.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top