Annonce

Kuglekast på 42 baner
petanque_10_010912_BP.jpg
Der blev i weekenden afholdt landsmesterskaber i petanque ved Rødovre Petanque Klub. Foto: Brian Poulsen
Petanque Der blev kastet med kugler på 42 baner i weekenden, da der blev afholdt landsmesterskab på Rødovre Petanque Klubs baner ud til Jyllingevej. Rødovres borgmester, Erik Nielsen, åbnede mesterskaberne.

Der var stor aktivitet på petanquebanerne i Rødovre Petanque Klub, da de sammen med DGI petanque og DGI Storkøbenhavn afholdt landsmesterskaber i single, double og triple i denne weekend.

Rødovres borgmester, Erik Nielsen, åbnede begivenheden lørdag morgen kl. 9, og det var samtidig startskuddet til to dage med masser af kampe på i alt 42 fint anlagte baner.

Annonce

Den lokale petanqueklub i Rødovre stillede blandt andet op med et double-par, der netop havde vundet en kamp, da vi mødte dem.

”Det er første gang, arrangementet bliver afholdt i Rødovre, og der kommer deltagere fra hele landet. Der er en fantastisk stemning, og man hygger med alle de andre deltagere,” siger makkerparret Dunia Andersen og Bent Ovisborg. Da vi talte med dem, havde de vundet to kampe og tabt én.

”Nu må vi se, hvor langt vi kommer. Vi tager en kamp ad gangen. Vi tabte den første kamp, og siden er det gået en del bedre. Vi kan godt lide petanque på grund af samværet, og fordi man skal samarbejde på et hold. Det handler meget om at snakke med hinanden under kampene,” fortæller de kort inden lørdagsfrokosten. Dunia Andersen og Bent Ovisborg har henholdsvis spillet petanque i 20 og 10 år.

Lørdagen blev sluttet af med en fælles middag for alle deltagere på Rødovregård, inden landsmesterskaberne skulle finde sine vindere ved søndagens afsluttende finalekampe.

Det er muligt at spille petanque året rundt, og spillere i alle aldre kan være med til det sociale spil. I Rødovre Petanque Klub spiller de cirka 55 medlemmer op til tre gange om ugen. Interessede kan møde op tirsdage kl. 18 på Jyllingevej 128, og det vil være muligt at låne kugler de første par gange.

OPDATERING, søndag kl. 22.00: To af Rødovre-holdene gjorde sig ekstraordinært bemærket ved finalestævnet. Triple-holdet med Hans E. Jensen, Mathias Hagensen og Jan Veidiksen fik en flot tredjeplads, mens det i denne artikel omtalte double-par, Dunia Andersen og Bent Ovisborg, fik førstepladsen og dermed kan kalde sig Danmarksmestre for tomands-hold.

Fakta om landsmesterskaberne i petanque:

Antal deltagere: 24 single-spillere, 26 double-hold og 18 triple-hold
I alt ca. 150 deltagere til 42 baner
Holdene spiller mindst otte kampe – fem om lørdagen og tre om søndagen
14 landsdele repræsenteret
Vest- og Nordsjælland havde ikke deltagere med
Rødovre, der hører under DGI Storkøbenhavn, havde to hold med i double og ét i triple

Banestørrelse: 4×15 meter
Det hold, der først når 13 point i en kamp, vinder
Varighed af en kamp: ca. én time – men nogle gange op til over to timer

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top