Annonce

Kronprinsen åbner hemmelig bunker
pressAK.jpg
Den 15. september åbner Ejbybunkeren endelig på Vestvolden. Foto: Arkiv
stor åbning Efter et halvt århundredes ventetid slår Danmarks hemmeligste bunker endelig dørene op til en interaktiv tidsrejse.

Kronprins Frederik får glæde af sin militære baggrund, når han fredag den 14. september skal være med til indvielse af Ejbybunkeren. Stedet hvor nogle af Danmarks vigtigste militære hemmeligheder under den kolde krig er blevet opbevaret.
Ejbybunkeren åbner med et brag af en weekend, hvor alle kan opleve de nyskabende interaktive udstillinger og rejse tilbage i tiden og opleve befæstningens, Vestvoldens og Ejbybunkerens historie. Man kan eksempelvis teste sin viden på ingeniørens levende skrivebord, få sved på panden ved at grave volden ud sammen med voldbisserne, eller afprøve sine færdigheder som cykelordonnans. Man kan også prøve at være kontraspion i mobilspillet, eller forsøge at forhindre 3. Verdenskrig ved bunkerens interaktive operationsbord.

Soldat for en dag
I gamle dage fik alle soldater på Vestvolden en soldaterbog, som de havde på sig, som en slags pas. Når Ejbybunkeren åbner, kan børn og unge prøve at blive soldater for en dag og få sin egen soldaterbog.
For at blive optaget i Sikringsstyrken, som militæret på Volden kaldes, skal man dog først igennem seks spændende udfordringer fordelt på Voldgaden mellem Ejbybunkeren og Artillerimagasinet.
“Når du har gennemgået alle udfordringerne, skal du gætte kodeordet og hvis du gætter rigtigt, er du måske en af de heldige der vinder en tur i Ejbybunkeren, sammen med Skoletjenesten og hele din klasse,” lokker museet.

Annonce

Luftballon og hestevogn
Som noget unikt kan man også komme til at se volden oppefra i en særlig luftballon.
Det virkelige indblik i de tre forskellige tidsaldre på volden,  opførelsen omkring 1880 – 1890’erne, 1. Verdenskrig og Den kolde krig kan man dog kun rigtigt mærke nede på jorden. Her vil der være musik, hestevogn, gamle militærbiler og lejrliv, der er bunkerens hemmeligheder værdigt.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top