Annonce

Ishockey på engelsk
Ishockey_folkeskole.jpg
De to lærermestre, Sebastian Dahm og Mike Daugulis, er her flankeret af de glade børn på 3. klassetrin. Foto: Privat
Ishockey Elever fra 3. klassetrin på Islev Skole blev i mandags i en engelsktime ’undervist’ i ishockey, da Rødovre Mighty Bulls-spillerne Sebastian Dahm og Mike Daugulis lagde vejen forbi med ishockeyfilm- og udstyr.

Begejstringen og jublen ville ingen ende tage hos 3. klasse-eleverne på Islev Skole, da Rødovre Mighty Bulls uddelte gratis kampbilletter efter 45 minutters intensiv ishockeylektion.

Klubben havde, i et forsøg på at brede kendskabet til ishockey i kommunen og på at hverve eventuelle nye medlemmer, besluttet at tage på en visit til udvalgte engelsktimer. Målmand Sebastian Dahm og engelsktalende Mike Daugulis havde fået tjansen med at vække interessen hos børnene.

Annonce

Eleverne havde på forhånd forberedt spørgsmål til spillerne, og som udgangspunkt skulle de stilles på engelsk. Herefter blev der fremvist en lille film med klip fra stjernerne i verdens bedste ishockeyliga, NHL, inden d’herrer fra Mighty Bulls fremviste deres respektive kampudstyr.

Stort set samtlige hænder røg i vejret, da to af eleverne skulle udpeges til at prøve de to enorme sæt af ishockeyudstyr. Mobilkameraerne blev på et splitsekund fundet frem, da det viste sig, at testpersonerne nærmest kunne svømme i det store ishockeygear.

Vild begejstring
Joseph og Nicole fra 3A var enige om, at den noget anderledes engelsktime var en stor succes.

”Det var rigtig spændende. Og det kunne være sjovt at prøve at spille ishockey en dag,” sagde de samstemmende.

Den ene lærermester, Mike Daugulis, havde i dagens anledning fundet de tydelige gloser frem og sænket talehastigheden af hensyn til de nystartede engelskelever.

”Børnene elskede tilsyneladende ishockeytimen, og de var rigtig gode. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente på forhånd, men jeg vidste, de havde forberedt sig på nogle spørgsmål,” siger han og fortæller om deres vilde begejstring over besøget.

”Børnene var helt vilde. Det var ret fantastisk. De er jo kun børn og blev glade, da vi mødte op i vores trøjer og havde udstyret med. Og de var helt som jævnaldrende canadiske børn.”

Store redninger
Sebastian Dahm er tidligere lærervikar, og det var derfor ikke helt nyt for målmanden at skulle tysse på forsamnlingen, når fascinationen blev lidt for højtlydt.

”Jeg syntes, det gik rigtig fint. Vi ville gerne forsøge at vise dem, hvad ishockey er for en sport. Få elever kendte til sporten i forvejen, men det kunne være sjovt at få nogle af dem til at spille i RSIK,” lyder det fra keeperen.

Engelsktimerne blev sluttet af med en lille gave til samtlige elever i hver klasse. En gave, der bestod i en billet til Rødovres hjemmekamp mod Frederikshavn den 2. oktober for eleven plus dennes forældre og søskende.

”Nu får de adgang til en gratis hjemmekamp, og så kan vi håbe på, at de kommer igen – enten som tilskuer eller som aktiv til en prøvetime på isen. Det handler om at få bredt kendskabet til ishockeyen, der altid byder på underholdning i form store redninger og flotte mål,” slutter Sebastian Dahm.

Initiativet til det lille folkeskole-event blev en stor succes, og det er håbet fra Rødovre Mighty Bulls’ side, at andre skoler i kommunen også vil tage imod tilbuddet om besøg fra den lokale ishockeyklub.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top