Annonce

Internethandler havner hos ordensmagten
online-shopping_01_110912_B.jpg
Fristelserne er mange på internettets sider for private handlende, hvor især koncertbilletter, mobiltelefoner og elektronisk udstyr skifter hænder. Afdelingen for økonomisk kriminalitet ser flere kriminelle handlinger, hvor den ene part svindler den anden. I de sager undersøger Københavns Vestegns Politi, om en af parterne kan straffes for bedrageri. Foto: Brian Poulsen
politi Københavns Vestegns Politi får i stigende grad anmeldelser fra utilfredse borgere der har købt varer over Internettet. Efterforskningsleder Henning Nielsen opfordrer alle der handler over nettet, til at bruge deres sunde fornuft.

Hvorfor købe til fuld pris, når man kan spare halvdelen af prisen på Internettet? Det spørgsmål synes flere og flere danskere at stille dem selv. Handler over Internettet privatpersoner imellem er steget kraftigt i de senere år, men selvom prisen oftest er langt billigere end i butikkerne, så oplever Københavns Vestegns Politi i stigende grad, at mislykkede handler ender med en anmeldelse.
Københavns Vestegns Politi opfordrer derfor alle til, at være mere skeptiske, når de handler med private personer for mindre beløb via Internettet.
Vær skeptisk og forsigtig, når du handler med private, du ikke kender. Tjek om vedkommende eksisterer. Virker prisen sandsynlig? Er der papirer på varen – og handler du med en ukendt person i udlandet?
Virker noget mistænkeligt, så handl hellere med en anden, siger Henning Nielsen, leder af efterforskningsafdelingen for økonomisk kriminalitet.

Små beløb
Københavns Vestegns Politi har netop efterforsket 64 nethandelsbedragerier, hvor det gennemsnitlige handelsbeløb var ca. 600 kroner. Det mindste handelsbeløb var 125 kroner, og det højeste 2.585 kroner.
“Vær forsigtig, selvom du handler for mindre beløb. Det er altid ærgerligt at miste penge – og bagefter bruger politiet mange kræfter på at se på sagen,” siger Henning Nielsen.

Annonce

Ikke politisager
Og mislykkede handler, hvor privatpersoner eksempelvis er uenige om pris og kvalitet, hører faktisk slet ikke hjemme hos politiet. De sager skal de involverede parter løse selv, forklarer Henning Nielsen.”Private aftaler er ikke en kriminalsag, politiet går ind i. Her må parterne selv udrede deres udestående, siger efterforskningslederen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top