Hundredvis af hårde spark
taekwondo-roedovrehallen_11_290912_BP.jpg
Der blev uddelt masser af hårde spark i lørdags, da der blev afholdt Rødovre Cup i taekwondo. Foto: Brian Poulsen
Taekwondo Hårde og præcise spark blev sendt af sted i stribevis fra omkring 200 taekwondo-kæmpere i alle aldre i lørdags, da Hwarang Rødovre Taekwondo Klub med hjælp fra Dansk Taekwondo Forbund afholdt Rødovre Cup i Rødovrehallen.

Rødovrehallen var fyldt til bristepunktet med taekwondo-kæmpere, forældre og venner hele lørdagen, da det nationale stævne Rødovre Cup blev afviklet med stor succes.

Deltagerne var af begge køn og i alle aldre og vægtklasser. Det er et nyt initiativ af Hwarang Rødovre, hvor forældre og andre frivillige har stået for en stor del af planlægningen op til stævne-dagen.

Annonce

Jon Mortola Hansen er medstifter af klubbens forældregruppe, og han er desuden holdleder og frivillig samme sted. Hans søn var en af de mange kæmpere i lørdags.

”Hwarang Rødovre Taekwondo Klub er den mest vindende i Danmark. Vi har stolte traditioner og har lavet stævner for 10 år siden, og efter stort arbejde af frivillige, bestyrelsen, formanden og er vi igen klar til at lave et stort stævne i samarbejde med Dansk Taekwondo Forbund,” siger han.

En ubarmhjertig sport
Taekwondo er ikke den mest udbredte sport i Danmark, men den er intens og spændende at følge også for den lidt uvidende tilskuer.

”Taekwondo er en særlig sport, den er ubarmhjertig og man kan blive sparket ned. Det er en ren kontaktsport. Der er mange spark, men ikke slag, og der er en rigtig forfinet teknik. Vi har børn omkring otte år og på 26 kg til voksne mænd og kvinder fra hele landet,” lyder det fra Mortola Hansen.

Stævnet er opbygget efter cup-systemet (fire baner i brug samtidig) og har deltagelse af i alt 17 kæmpere fra Rødovre-klubben  – også landsholdsspillere imellem. En kamp varer to gange to minutter, og Hwarang Rødovre går meget op i, at tingene bliver afviklet i god ro og orden. Dagen skal huskes for det gode.

”Vi gør meget ud af, at man skal huske stævnet for noget særligt, og vi har flotte pokaler i præmie. Vi forsøger at sætte en god stemning og snakker med forældrene, hvis der er nogle problemer,” forklarer Jon Mortola Hansen og fortæller lidt om sportens dyder.

”Taekwondo handler rigtig meget om det kammeratskab og livsstil, man har. Når kampen er færdig bukker de for hinanden og giver modstanderens træner hånden. Man respekterer og snakker pænt til hinanden, og råber ikke smædesange til modstanderen. Det er fantastisk ved sporten.”

Første spadestik
Håbet fra taekwondoklubben er, at Rødovre Cup anno 2012 var startskuddet på en årlig tilbagevenden begivenhed.

”Forholdene i hallen er perfekt for os. Vi håber, at vi kan lave stævnet igen til næste år. Vi vil gerne lave det til en årlig tilbagevenden begivenhed, så alle ved, at der er noget, der hedder Rødovre Cup. Det kan måske tænkes at blive større i fremtiden, men stævnet i år er første spadestik. Det er en ny begyndelse for taekwondoen i Rødovre,” slutter Jon Mortola Hansen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top