Annonce

Hemmelig koldkrigsbunker åbnes op for omverdenen
ejbybunkeren_03_070912_BP.jpg
Ejbybunkeren, der siden den kolde krig har været omgærdet af mystik og helt lukket for offentligheden, bliver officielt åbnet af HKH Kronprins Frederik fredag den 14. september. Lørdag den 15. september kl. 11.00 åbner Ejbybunkeren for offentligheden med gratis ballonflyvning, soldatersession, militærkøretøjer og andre sjove og spændende oplevelser for børn og voksne. Mere info på www.befaestningen.dk/ejbybunkeren. Foto: Brian Poulsen
åbning Et historisk vingesus venter lige om hjørnet. På lørdag bliver den hemmelige Ejbybunker på Vestvolden åbnet for omverdenen.

Historierne, rygterne og ikke mindst myterne er mange om Ejbybunkeren for enden af Ejbyvej. Fra Den Kolde Krig var på sit højeste og helt frem til 2005 var området omkring bunkeren forseglet med pigtråd og flere rygter går på, at der skulle være en direkte linje til USAs præsident i telefonrummet og en hemmelig tunnel fraa bunkeren til Amalienborg. Om rygterne holder stik, kan man ved selvsyn konstatere, når hemmelige den koldkrigsbunker på lørdag bliver indviet for offentligheden.
På fredag bliver bunkeren officielt indviet og her vil HKH Kronprins Frederik deltage sammen med miljøminister Ida Auken (F) og Rødovres borgmester Erik Nielsen (A). Inden snoren til bunkeren bliver klippet over af HKH Kronprins Frederik, cykler Kronprinsen og miljøminister Ida Auken med følge en to km. lang rute langs Vestvolden, hvor de på vejen passerer skolebørn fra Rødovre. 

Oplevelsescenter
Ejbybunkeren har været omgæret af mystik i årtier, men på lørdag kan nysgerrige borgere endelig komme med ned i dybet.
Her venter der et virvar af labyrintagtige gange, hvor en stor del af bunkerens oprindelige indmad stadig er intakt.
Samtidig vil man kunne opleve en række digitale og interaktive installationer, som kan føre både børn og voksne gennem Ejbybunkerens, Vestvoldens og Befæstningens historie på nært hold.
“Det er en rejse gennem tiden, hvor man være kontraspion i et mobilspil og forsøge at forhindre 3. Verdenskrig ved det interaktive operationsbord. Samtidig med at man kan opleve bunkerens eget udtryk,” forklarer museumslederen i det nye oplevelsescenter, Martin Jespersen.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top