Gyldne dage
Teaser-01.jpg
'Golden Days' kommer til Rødovre i weekenden. Bl.a. med opvisning fra Cadets Football Academy. Foto: Presse
50'erne Asfaltbal, rulleskøjteløb og amerikansk fodbold er bare nogle af de sjove højdepunkter, når Københavns historiske kulturfestival 'Golden Days' kommer til Rødovre i weekenden.

1950’erne er kendt for mange ting. Ikke mindst var det tiden, hvor forstæderne blev befolket, men det var også en tid med Rockabilly bands og helt nye trends fra udlandet.
I Danmark fejres ‘Golden Days’, ved at kultur- og uddannelsesinstitutioner popexams sætter fokus på kulturens betydning for samfundet gennem tiderne.
Rødovre Kommune fejrer årtiet med en lang række aktiviteter, der vil tiltrække såvel unge som gamle i de to dage festivalen forløber. Med området mellem rådhuset og Viften som centrum, bliver der en overflod af 50’er stemning med indlevelse, indsigt, grin og dans. Biblioteket laver familiearrangementer med mad, radio/TV samt datidens mode. Der er brunch med 50’er musik i Viften, fællessang på rådhuspladsen og byvandring blandt årtiets storslåede arkitektur, der virkelig foldede sig ud i Rødovre dengang. www.popexams.com

Opvarmning
Lørdag kl. 15 varmes der op med et overflødighedshorn af ægte Rockabilly musik på scenen klokken 19. Indtil da kan du opleve de vildeste Harley Davidson motorcykler, amerikaner-biler og 50´er-dans med blandt andet Danmarksmesterne i jitterbug, Dennis og Tina fra Henckell Dans.
“Du kan også deltage i publikumskonkurrencer som tovtrækning, æggeløb og sækkeløb, rulle-skøjtebane med gratis udlån af rulleskøjter – samt opvisning/træning af amerikansk football fra Cadets Football Academy. Alt i den gode 50´er ånd, og selvfølgelig få sulten dulmet med pølser, popcorn, fadøl m.m. suppleret med en disc-jockey, der kan sit kram med at sammensætte de allerbedste hits fra 50’erne,” lokker arrangørerne.

Annonce

Kridt skoene

Om aftenen går det for alvor løs med Cover Cats og Wild Wax Combo. Bands der ved, hvad rockabilly går ud på, og som har udgivet albums på både CD og vinyl. Fra kl. 19 til 23 vil der være glade amatørdansere til at hjælpe med dansetrinene.

Rødovrevals
Der er ikke mange som ved det, men Rødovre har sin helt egen rhapsodi. Den bliver til Golden Days genindspillet af forskellige Rødovreborgere, der alle synger hver deres del.

Lev eller genoplev
I sidste uge efterlyste vi tøj og ting til bibliotekets udstilling om livet i 50´erne. De er siden blevet overrendt, så det bliver helt fantastisk at blive klædt på i 50’er tøj, få håret stylet i ægte 50’er stil og se, hvordan det var at stå i køkkenet, som sin mormor.

Rundvisninger
Rødovre kom for alvor på Danmarkskortet i 50’erne, og sammenlignet med andre forstæder kaldes byen faktisk for en luksusmodel. Det skyldes ikke mindst de mange arkitektoniske perler, kolonihavehuse, skoler og parcelhuskvarterer. Til Golden Days kan man få rundvisninger rundt i den glemte by. Og så vil der selvfølgelig være morgengymna-stik, som dengang Kaptajn Jespersen svingede kosteskaftet.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top