Annonce

Færre unge får klamydia
9fodbold-byfest-024.jpg
Næsten tre ud af 100 unge slæber rundt på en farlig sygdom i bukserne. Foto: Arkiv
sundhed Sidste år fik 128 unge mellem 15 og 29 år konstateret klamydia i Rødovre. Selvom lige så mange af deres venner har sygdommen uden at vide det, viser de nye tal, at Rødovre Kommune nu ligger under landsgennemsnittet af ramte.

I 2009 blev næsten 30.000 danskere testet positive for klamydia. Efter en massiv indsats er dette tal nu faldet til 26.617 personer. Et fald på 11 procent.
Tidligere lå især de unge i Rødovre skidt til i tabellen, men de nye tal fra Statens Seruminstitut (SSI) viser, at der nu kun er 20,6 klamydiasmittede per 1000 unge i alderen 15-29 i Rødovre Kommune.

Kurven er knækket
Det er ikke alene et fald på 15,9 procent sammenlignet med tallet for 2010, det er også under landsgennemsnittet på 22,6.
“På landsplan ser vi for andet år i træk et fald i antallet af klamydiatilfælde. Det tyder på, at kurven er vendt, og det er positivt at det i høj grad er blandt de yngre, at dette fald ses, da det også er i denne gruppe, at klamydia er mest udbredt,” siger Niels Sandø, specialkonsulent i Sundhedsstyrelsen og projektleder på ‘Kun med Kondom 2012’.
Den kampagne sluttede i Rødovre Kommune i søndags, men man kan stadigvæk nyde nogle af de skæve tiltag, som skulle få de unge til at love at bruge kondom på  facebook.com/kunmedkondom.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top