Annonce

“Drengene er klar”
brad-gratton_RMB-traening38_080811_BP.jpg
Foto: Arkiv
Ishockey Brad Gratton står over for sin anden sæson som cheftræner for Rødovre Mighty Bulls. Han glæder sig til at komme i gang og kan mærke en god stemning hos sine spillere. ”Drengene er klar til den nye sæson,” siger han inden første kamp mod SønderjyskE.

Det har været den bedst mulige optakt til den nye sæson for Rødovre Mighty Bulls. I hvert fald resultaterne i testkampene taget i betragtning, hvor det er blevet til seks sejre og kun ét nederlag.

”I nogle af kampene spillede vi ikke vores bedste, men de var også til for at prøve tingene af. Vi har fundet vores styrker, og jeg har brugt alle mand. Drengene er klar til den nye sæson,” siger Rødovres cheftræner, Brad Gratton. Han mener, at den seneste kamp var et godt eksempel på, hvad han vil med holdet.

Annonce

”Den seneste kamp viste, hvad jeg forventer af holdet, og hvordan vi skal spille i denne sæson. Jeg har lavet få ændringer, men jeg synes, drengene virker klar og forberedt. Alle spillerne kender hinanden, men hvis der er en kæde, der viser sig ikke at fungere ordentligt, vil jeg reagere.”

Samme stil
Rødovre har overrasket mange af modstanderne i AL-Bank Ligaen i de seneste sæsoner, men det varer ikke ved ifølge RMB-coachen.

”I den nye sæson vil de andre hold kende vores spillestil, så de bedre kan forberede sig. Vi overraskede mange i sidste sæson, og vi vil fortsætte i samme stil med fart og aggressivitet. Ligaen vil blive meget tæt, og det kræver derfor en 100 procents indsats til hver kamp. Vi har arbejdet med forskellige scenarier i dele af spillet, men overordnet set vil vi spille samme system,” vurderer Gratton.

”Mange af holdene har måske et godt hold på papiret, men som vi så i sidste sæson, så er det ikke sikkert, at det vil fungere. Resultaterne vil afhænge meget af, hvem der har den hotte målmand.”

Nye udlændinge
En af Rødovres nye spillere til denne sæson er backen Jeff Terminesi, der kommer fra Canada.

”Jeg ved, hvad jeg får fra Jeff, som jeg lavede meget research på i sommers. Han er den type back, som kan lægge ro på spillet eller speede op og lægge en god aflevering. Han er en god og smart skøjteløber, der skal vise de yngre spillere, hvilken vej, vi skal gå. Jeg er glad for ham, og han lader til at være faldet godt til på holdet,” siger ’Gratts’ om hans landsmand. En anden ny back er slovakken Jan Jarábek.

”Vi har ikke haft Jan i så lang tid, men han er ved at lære vores stil at kende. Han er også en smart spiller og en god person, der tidligere måske ikke har spillet det samme fysiske spil, som vi gør her. Selv om man ikke er en ’hitter’, vil jeg stadig have, at man gennemfører tacklingen og er lidt aggressiv. Det er nogle af de ting, Jan skal vænne sig til.”

Ekstra øjne
Rødovres cheftræner har op til denne sæson fået en assistenttræner i skikkelse af Klaus Mønster. Assistenten har dog været præget af rygproblemer, men han er ved at komme sig.

”Jeg kommunikerer godt med Klaus Mønster, der også kender spillet godt og mange af spillerne i ligaen. Han er mine ekstra øjne til træning og kamp og er god at snakke med,” udtaler Gratton.

Brad Gratton bestrider ikke blot jobbet som træner for Rødovre, han er også blevet chef for det danske U20-landshold.

”For at være ærlig har det ikke været noget problem at være træner for to hold samtidig. Det var selvfølgelig svært at forlade Mighty Bulls, da jeg skulle til Omsk i Rusland. Men vi har ældre spillere, der kan steppe op og tage ansvar, når jeg ikke er der,” siger han og slår fast.

”Når jeg er i Rødovre, er jeg 100 procent fokuseret på holdet. Men der vil nok komme nogle dage, når der ikke er kampe, hvor jeg vil tage ud og se nogle andre hold som led i jobbet for landsholdet. Der vil dog ikke være noget, som får indflydelse på mit job for Rødovre.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top