Annonce

Dobbelt så mange fattige
WEB_penge-roedovre_081107_B.jpg
penge På 10 år er antallet af borgere, der lever under fattigdomsgrænsen, fordoblet. ”Det er en foruroligende udvikling,” advarer chefanalytiker.

En netop offentliggjort rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at flere og flere borgere har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. På 10 år er antallet af borgere, der lever under OECD’s fattigdomsgrænse, fordoblet.

I 2002 var der i Rødovre 878 borgere, der måtte vende hver en krone, men over en 10-årig periode er det tal vokset med næsten 100 procent, således at det i 2010 var 1697 fattige i kommunen.

Annonce

”Det er meget foruroligende, at der næsten er sket en fordobling i antallet af fattige,” forklarer chefanalytiker hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Jonas Schytz Juul.

Ifølge OECD’s fattigdomsgrænse er en enkeltperson fattig, hvis denne får udbetalt mindre end 8800 kr. efter skat om måneden. For en familie på fire personer går grænsen ved 5000 kr. pr. person om måneden.

Meget spiller ind
Tallene overrasker også borgmester Erik Nielsen (A). Han har dog ikke nærlæst rapporten, og kan derfor ikke sige noget konkret om de nye tal.

”De høje tal undrer mig, men der er mange forskellige ting der kan spille ind, og det må vi nu analysere på, og se hvad vi kan ændre,” fortæller han.

Bedre end naboer
Fattigdomstallene er mere bekymringsvækkende i nabokommunerne. Procentmæssigt svarer Rødovres 1697 fattige til 4,7 procent af byens borgere, men i Ishøj, Albertslund og Brøndby havner tallene på henholdsvis 7,1, 7,0 og 6,3 procent. De tre kommuner er kun overgået af Københavns Kommune på den netop offentliggjorte liste.

Vestegnskommunerne er generelt placeret i den tunge ende af tabellen, og ifølge Jonas Schytz Juul kan det skyldes antallet af socialt belastede boligområder og ghettoer.

”Der er mange ting der påvirker rapporten, men vi kan se, at der er mange der lever under fattigdomsgrænsen i de udsatte boligområder,” siger han.

Rødovre er også placeret i den tunge ende. Ud af landets 94 kommuner er Rødovre placeret på en 18. plads. Man kan se hele rapporten på Arbejderbevægelsens Erhvervsråds hjemmeside www.ae.dk

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top