Annonce

Disciplin rakte ikke
IMG_4622-foto-rolf-larsen-365sportdk.jpg
Avarta faldt mod Nordvest FC i fredagens udekamp i Holbæk, hvor det blev 2-1 til hjemmeholdet. Foto: Rolf Larsen
Fodbold Avarta tabte weekendens udekamp i 2. division øst imod Nordvest FC med 2-1. Selve spillet var dog tilfredsstillende ifølge Avartas træner, Christian Grønbæk. ”Kampen var egentlig ok, hvor vi spillede godt og disciplineret og holdt dem fra chancer,” siger han.

Nordvest FC – Avarta 2-1 (1-0)
1-0 Birol Serinkanli (25’)
2-0 Thomas Jensen (60’)
2-1 Danni Jensen (70’)

Avarta leverede en god kamp imod Nordvest FC fra Holbæk, men det endte alligevel med nul point og en ny skuffelse for de grønblusede.

Annonce

”Vi var godt klar over, at vi skulle være klar fra start – og var det også. Vi lagde godt pres på dem, men brændte nogle chancer til at starte med, som vi kender det. De fik scoret på et frispark og førte 1-0 ved pausen. Vi styrede egentligt kampen fint, og det var os, der var på dem og ikke omvendt. Ve fik desværre ikke omsat det i første halvleg,” siger Christian Grønbæk og fortsætter med anden halvleg.

”I anden halvleg var vi enige om, at der skulle køres på. Vi var på dem igen og lagde et højt pres og forstyrrede dem. Vi fik flere chancer, men fik ikke sparket den ind. De satte et frispark kort i gang, som de slog hurtigt ned bag vores back, og så slog de den ind i feltet, hvor de scorede til 2-0.”

Nyt pres
Kampen var dog langt fra færdig endnu, for kort efter det andet mål fik Avarta reduceret, og så ventede endnu et hårdt pres på hjemmeholdet.

”Efter målet kom der en periode, hvor vi blev lidt konfuse, men lagde hurtigt pres på igen. Vi fik reduceret med 20 minutter igen, da et pres på målmanden resulterede i, at han sparkede bolden lige ud til Danni Jensen, der satte den ind. Vi lagde mere pres på og burde have scoret til 2-2,” siger Grønbæk.

Avarta har blot scoret syv mål på otte kampe, men der er blevet brændt et hav af chancer i de sidste par kampe.

”I bund og grund er kvaliteterne inden for afslutningsevnerne ikke ok, og derfor var det vanskeligt at vinde kampen. Kampen var egentlig ok, hvor vi spillede godt og disciplineret og holdt dem fra chancer,” lyder det. Der arbejdes hårdt på at løse det nuværende problem med manglende scoringer.

”Det, vi arbejder allerhårdest på, er chancerne. Vi spiller med to 20-årige i angrebet, og de skal udvikles til at få kompetencerne til at sparke bolden ind. Det er lidt Avartas lod at udvikle de unge spillere, for vi får ikke lige pludselig en spiller med over 100 divisionskampe. Vi skal lave dem selv.”

Ikke scoringskrise
Vi har tidligere beskrevet scoringsproblemet som en krise, men den påstand vil Avarta-træneren ikke tilslutte sig.

”Når de unge spillere ikke er fuldt udviklet endnu og rutineret, så oplever vi også en uskarphed foran kassen. Det er egentlig forklaringen. Så scoringskrise er faktisk ikke berettiget i det her tilfælde,” siger han. Til gengæld er den bageste kæde på holdet mere rutineret.

”De er mere rutinerede nede bagved, og så leverer de deres arbejde, som de skal. Og det er meget tilfredsstillende, at vi er et godt defensivt hold. Det er også dem, der er mest rutineret på holdet. Dem yngste er 24 år i midterforsvaret, mens de i angrebet er 20 år. Det er fire års fodbold og, hvis de spiller hele tiden, omkring 100 divisionskampe.”

Holdets målmand og midtbane har også imponeret i de første otte kampe i sæsonen. Der er således kun blevet lukket otte mål ind – næstbedst for hele 2. division øst.

”Vores målmand Rasmus Pryts er kommet op i gear og har stået godt. Jeg synes også, vores midtbane er rigtig positiv og fungerer rigtig godt. Nu skal vi bare lige have den sidste kæde med. Det er derfor meget alvorligt, at vi får de yngre drenge til at lave nogle kasser,” slutter Christian Grønbæk.

Avarta indtager tabellens 10. plads med 11 point for otte kampe. Næste opgave hedder HIK på hjemmebane på søndag kl. 13.00.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top