Annonce

Canadier overrasket over tempo
IMG_8520.jpg
Josh Gratton fik debut for Rødovre Mighty Bulls fredag aften. Hans papirer gik i orden blot timer før kampstart. Foto: Brian Poulsen
Ishockey Brad Grattons bror, Josh Gratton, fik debut i sæsonpremieren imod SønderjyskE i Rødovre Skøjte Arena. ”Det gik umiddelbart hurtigere, end jeg regnede med,” siger han efter nederlaget på 1-3. Vi har også en reaktion fra Mikael Christensen.

Josh Gratton fik debut imod SønderjyskE fredag aften, og spilletilladelsen kom i hus få timer før sæsonpremieren.

”Det gik umiddelbart hurtigere, end jeg regnede med. Jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente. Vi spillede mod et godt hold, der vil ligge i toppen,” siger den canadiske forward og fortsætter.

Annonce

”Deres målmand stod godt, men vi havde nogle gode chancer og et straffeslag. Vi var tæt på i powerplay, men det skal stadig blive bedre. Det var første kamp i sæsonen, og vi skal lige have det rustne spil væk og fortsætte arbejdet.”

Godt niveau i Danmark
Gratton har været vant til at spille i store ligaer som NHL (Phoenix Coyotes og Philadelphia Flyers), AHL og KHL. Det måtte derfor være noget af en omvæltning for den fysisk stærke spiller at tørne ud i den danske liga.

”Der er et godt niveau i Danmark, synes jeg. Nu var det min første kamp i syv-otte måneder, men det var bedre ishockey, end jeg regnede med, det ville være. Igen, jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle forvente,” forklarer han og glæder sig over et godt hold.

”Jeg har nogle gode holdkammerater og gode unge spillere som for eksempel Bau og Lassen. Vi har en god målmand i Dahm og nogle stærke kæder, så det er kun et spørgsmål om tid, før det klikker helt.”

Brad Gratton er bror til Josh, mens cheftrænerens søn ligeledes er i Danmark denne sæson for at spille på Rødovres ungdomshold.

”Jeg er heldig at have familien her. I de sidste fire år har jeg lavet med stor ’rush’, så det er egentlig dejligt at have familie omkring mig, som jeg kan tale engelsk med. Det er fedt at spille i Danmark. Jeg har ikke haft så meget tid til at tjekke København ud på grund af træning, men jeg vil snart bruge en fridag på det,” udtaler 30-årige Gratton.

En dag ad gangen
Han er indtil videre på en tryout med Mighty Bulls, og er derfor i første omgang sikker på tre kampe med tyren på brystet.

”Jeg tager en dag ad gangen. Hvis jeg spiller her i hele sæsonen, så er jeg glad. Jeg ser tiden an, og om der måtte dukke noget andet op,” slutter Josh Gratton.

En anden Rødovre-forward, der spillede i kæde med Josh Graton, var Mikael Christensen. Han ærgrer sig over udeblivelsen af scoringer i første periode.

”Nogle gange dominerer man i 20 minutter og kan ikke få den ind. Så får de lige 20 minutters pause, og vi skal vi ud og præstere hårdt endnu en gang, og så får de et hurtigt mål. Det sætter os desværre lidt ned i tempo. Vi vidste ellers præcis, hvad vores opgave var til anden periode,” lyder det. Han fortsætter.

”Vi havde stort fokus på, at de ville komme hurtigt ud og sikkert havde fået en skideballe i pausen. Vi var måske ikke helt klar fra start, og så bliver man straffet mod sådan et hold.”

Det var en kamp, der kunne gå begge veje, og det vidnede de hurtige omstillinger også om.

”Deres mål til 2-1 får de lige efter en 100 procents chance til os, og vores mål til 1-1 får vi lige efter en kæmpe chance til dem. Det var en kamp, der kunne gå begge veje, og det er også det, der kendetegner ligaen i år. Det er virkelig tæt, og vi vil og kan slå alle hold. Det er en balancegang,” vurderer Christensen.

”Hvis vi arbejder hårdt og spiller vores bedste, kan vi slå alle. Hvis ikke, så kan vi også tabe til alle. Så vi er nødt til at være 100 procent klar i hver kamp.”

Fokusere på det gode
Rødovre havde viljen i første periode, men i resten af kampen manglede tyrene dette, og det gjorde formentlig udslaget imod sønderjyderne.

”Jeg er helt overbevist om, at dem, der vil det mest, vinder. Det betyder selvfølgelig noget, hvilke spillere du har. Men når vi kommer til slutningen af sæsonen, så er det dem, der vil det mest, der vinder,” forudser den sympatiske Mikael Christensen.

Rødovre kom som det sidste hold med i AL-Bank Ligaen i denne sæson. En længe ventet premiere – en uge senere end de øvrige hold – der altså resulterede i en skuffelse.

”Vi har set frem til at komme i gang meget længe. Det er fedt at komme i gang, men det er selvfølgelig lidt skuffende lige nu. Vi må fokusere på de gode ting til søndagens kamp mod Copenhagen,” lyder det.

Der var ind imellem lidt kommunikationsproblemer at spore mellem trioen Mike Daugulis, Mikael Christensen og Josh Gratton. Men samarbejdet var alligevel bestået.

”Vi fik at vide kort før kampen, at Mike Daugulis og jeg skulle spille i kæde med Josh Gratton. Men jeg synes, det gik ok med samarbejdet i aften. Vi har jo trænet med Anders Schultz op til kampen, men det gik fint alligevel med den nye kæde,” slutter Mikael Christensen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top