Annonce

Bygninger tjekkes for gift
rødovre-kommune4_130910_BP.jpg

Rødovre Kommune hverken kan eller vil udtale sig om sagen, hvor to teenagedrenge i lørdags reddede tre små børn fra deres forældres svigt, men de understreger, at det er kommunernes pligt at reagere uanset hvad, hvis et barn findes sovende på gaden.

Foto: Arkiv
gift Selvom de tre bogstaver 'PCB' i sig selv lyder harmløse, dækker de over en af verdens farligste miljøgifte. Nu vil Rødovre Kommune have undersøgt om de offentlige bygninger skulle være ramt.

Det er ikke lang tid siden, at Rødovre Kommune måtte rive en hel børneinstitution ned som på grund af skimmelsvamp var livsfarlig for børn og personale.
I de seneste år har Rødovre Kommune også løbende undersøgt de kommunale bygninger for PCB i forbindelse med ombygning og renovering. PCB er en verdens ti farligste miljøgifte. Alligevel blev den brugt i fugemasser i bygninger, som blev opført mellem 1950 og 1977. Ud af Rødovres cirka 200 kommunale bygninger er en fjerdel blevet renoveret i denne periode, og udgør derfor en alvorlig sundheds- og miljømæssig risiko. Rødovre Kommune har derfor besluttet ikke at vente med undersøgelserne til de resterende bygninger rent faktisk skal ombygges eller renoveres, men i stedet undersøge dem for PCB med det samme.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top