Annonce

Udvalgsformand: “Det er ikke skolificering”
transmogriffen-2.jpg
Martin Fraenkel har været fire dage om at male campingvognen. Til oktober skal vognen ud og rulle. Projektet er et pilotprojekt og hensigten er, at metoden kan udbredes til andre kommuner i landet, da science og småbørn er et nationalt politisk fokus. Foto: Red.
læring Mange børn kan matematiske tabeller og læse ord inden de starter i skole. Med Rødovre Kommunes nye tiltag kommer naturvidenskaben nu også ned i børnehøjde, men udvalgsformand for skoleområd et mener ikke, at man presser skolen ind i børnehaverne.

Med det nye mobile laboratorium ønsker Rødovre Kommune, at etablere et rum for opdagelse, leg og læring, der giver børn mulighed for at finde deres indre forsker frem.   
Med projektet ‘Naturvidenskab i børnehøjde’ vil kommunens nye farverige campingvogn ‘Transmogriffen’ gøre børnene klogere på den verden, de er en del af. Projektet skal give børnene mulighed for at føle, røre og se verden med nye øjne, men formanden for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen, mener ikke, at man presser skolen ind i daginstitutionerne.
“Læring er ikke skolificering. Projektet er for børnenes skyld og ikke skolens. Målet og tanken er, at børnene og pædagogerne får nogle gode oplevelser med naturvidenskab,”  siger han.

Et rullende maleri
‘Transmogriffen’ skal vække børns forundring og nysgerrighed med et væld af undervisnings- materiale. Hvis projektet ikke tiltrækker børnenes opmærksomhed i første omgang, vil ‘Transmogriffens’ ydre nok have en tiltrækkende effekt.
Det er Rødovreborger og kunstner Martin Fraenkel der står bag udsmykningen af campingvognen, og for ham har det været en sjov opgave.
“Jeg har lavet et laboratoriums miljø med masser af farver. Børn er meget umiddelbare og derfor skal der være lidt festfyrværkeri over campingvognen,” fortæller han.  
Kommunen har ansat en konsulent med de rette kvalifikationer i foreløbigt et halvt år, der skal køre rundt i campingvognen, og sætte institutionerne godt i gang med at arbejde med læring og naturvidenskab.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top