Annonce

Sidste års penge gør stadig gavn
redbarnet_Indsamler_pige_FO.jpg
Alle kan melde sig som indsamlere på hjemmesiden redbarnet.dk. Foto: Louise Dyring Nielsen
månedens mission Et år efter, at danskerne donerede 111 millioner kroner ved det store indsamlingsshow, Afrika NU, gør pengene stadig gavn i Red Barnets projekter i Etiopien og Kenya.

Det er nu et år siden, at Red Barnet og 11 andre organisationer gik sammen med DR og TV2 om en landsdækkende indsamling, Afrika Nu! for at samle ind til de millioner af mennesker, der var ramt af en sultkatastrofe på Afrikas Horn.
I alt donerede danskerne 111 millioner kroner, som efterfølgende blev fordelt mellem organisationerne.
For sin del af pengene fra indsamlingsshowet, har Red Barnet støttet projekter i Etiopien og Kenya. Og pengene gør stadig gavn.

Vandingssystem
I den etiopiske provins, North Wollo har Red Barnet eksempelvis sikret vand til 5.961 skolebørn på 14 forskellige skoler, så de har kunnet opretholde deres skolegang på trods af tørke.
“Vi har hjulpet til at børnene har fået adgang til rent drikkevand samt at skolerne har fået etableret et vandingssystem, så skolens jord kan opdyrkes og bruges i undervisningsøjemed. ‘Skole-køkkenhaverne’ bruges blandt andet til at vise eleverne og deres forældre, hvordan man kan sikre afgrøder i tørkeperioder og samtidig giver afgrøderne skolerne en indtægt, som kan bruges på forbedrin-ger, skolematerialer og lignende,” skriver Red Barnet på deres hjemmeside.

Annonce

Rent vand
Projektet har også betydet, at der nu er drikkevand på skolerne til både børnene og til beboerne i lokalsamfundene, så kvinderne og pigerne ikke længere behøver at gå langt for at få vand.

Rækker langt
I alt har projektet gavnet 14 skoler, 5.961 skolebørn og iallt 16.800 landsbybeboere, herunder blandt andre lokale myndigheder, forældre, lærere og børn. 
Pengene fra Afrika Nu! har Red Barnet i Kenya brugt til at yde akut sundhedshjælp i South- og East Wajir-provinsen, der ligger på grænsen til Somalia.
“Her har vi blandt andet oprettet 69 klinikker i afsidesliggende områder og uddannet og vejledt flere end 300 sundhedsarbejdere. I alt har vi behandlet flere end 147.000 børn og mødre for især malaria, diarré, lungebetændelse, mæslinger og fødselskomplikationer,” skriver Red Barnet, der i flygtningelejren Dadaab, som er en af de største flygtningelejre i verden, har trænet 50 medarbejdere fra bl.a. Red Barnet i psykologisk førstehjælp for børn, så de bedre kan støtte de somaliske flygtningebørn, der kommer til lejrene.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top