Annonce

Rødovre festede igennem
DSC_0247-2.jpg
Skal man tro Gaffas demoanmelder (og det skal man) kan bands som Rocket Citizen, der spillede i lørdags til Rødovre Festival, godt gå en lys fremtid i møde. Men der var også mange andre bands, som fortjener stor ros for at have været med til debuten på Rødovres nye festival. Foto: Oliver Klitgård Larsen, http://oliverklarsen.blogspot.dk/
Rødovre festival Rådhuspladsen summede af liv, da den første udgave af Rødovre Festivalen i lørdags dannede rammerne om en kavalkade af gode koncerter. 15 bands gav prøver på deres kunnen, og skal man tro Gaffas demoanmelder, så venter der mere end én enkelt opvarmningskoncert i Viften, for de bedste af dem.

Det kan være svært at finde en platform, hvor man kan vise sig frem. Især for unge musikere er vejen til den store scene brolagt med masser af hårdt arbejde og lige så mange afslag.
Derfor inviterede Viften i lørdags talentfulde unge bands til at underholde på den store scene på rådhuspladsen. 70 bands kæmpede om pladsen, og 15 blev udvalgt, blandt andet af Gaffas rutinerede demoanmelder, på Internettet bare kendt som ‘Hansen’.

Fundamentet er lagt
Milestedets ungdomshus, biblioteket, HK, EA Sports og Rødovre Lokal Nyt gik sammen med mange andre ind i kampen for at skabe de perfekte rammer for en musikalsk begivenhed, der kan bygges videre på næste år. Og fundamentet holder, mener Hansen.
“Jeg havde en klar fornemmelse af, at både Viften og alle musikerne tog det seriøst. Der var helt okay lyd, der blev taget hensyn til alles ønsker og bandsene spillede til,” siger Hansen, som dog har et godt råd til arrangørerne.
“En ambition for næste år kunne være at få publikum tættere på scenen, for det kan ikke have været lige nemt hele tiden, at stå på scenen og prøve at virke overbevisende, når der er tomt de forreste mange kvadratmeter. Men jeg må sige, at der var et højere teknisk niveau, end jeg havde forventet. Man kan godt stille spørgsmålstegn ved originaliteten hos flere af bandsene, men de kunne spille,” siger han.
 
Mangler markedsføring
Mens der blev banket igennem fra scenen, blev der blandt andet spillet fodbold på plænen og dystet i kingsize wordeud. Men mens, der var mange vindere blandt publikum, var der nogle af musikerne, der skilte sig mest ud.
“Der var mange, der var gode på hver deres måde, eller hvert deres område, men det bedste band var nok Rocket Citizen. De havde så ikke helt frontfiguren til at hive den hjem, men det er et virkelig godt band. Derudover havde Cold Black en god helhed, og kan med den rette markedsføring godt komme meget længere,” vurderer Hansen.

Annonce

Hvor store er deres chancer for at bryde igennem på den danske scene?
“Det er umuligt at sige. I dag kræver det lige så meget af markedsstrategien som musikken, for at komme nogen steder. Og det er inden for alle genrer, og ikke kun pop, som tidligere. Både Rocket Citizen og Cold Black har musikken til at bære et album, men om de har brandet til at sælge det, vil tiden vise,” siger Hansen, der efterlyser flere muligheder, hvor de ukendte bands kan vise sig frem.
“Der mangler platforme, og det er en af grundende til, at spillesteder ikke betaler bands, før de har et radiohit i ryggen. Hvis et band ikke vil spille gratis, så er der 10.000 andre der gerne vil. Det er vigtigt, at der er mulighed for at musikere kan prøve sig selv og deres materiale af på publikum, så jeg hylder virkelig tiltaget her,” understreger Hansen, som faktisk blev overrasket positivt over flere ting.
“Jeg synes generelt, at der var et højt teknisk niveau, uden at det blev for studentikost af den grund. Andre overraskelser kunne være: Cold Black var meget mere catchy end man skulle tro. The Fint var virkelig charmerende, selvom sangerinden ikke ramte mange af de samme toner som bandet. Unik ville spille pop, men uden popmelodier,” sagde Hansen efter 10 timers koncerter på rådhuspladsen.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top