Annonce

Nyt skoletilbud for udviklingshæmmede
skovmoseskolen_07_190412_BP.jpg
Tilbuddet vil blive evalueret i foråret 2013 med henblik på eventuelle ændringer af tilbuddets omfang og indhold. Foto: Arkiv
skole Et særligt tilrettelagt skoleforløb skal ruste elever på Skovmoseskolen fagligt, personligt og socialt.

Normalt forbinder man ikke Rødovre Kommunes specialskole, Skovmoseskolen, med ungdomsuddannelser. Fra 1. august er det dog blevet en del af hverdagen for en række udviklingshæmmede elever på skolen.
Hvert år visiteres ca. 14 unge til en Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) udenfor kommunen, men i år kan det særlige skoleforløb nu tilbydes på skolen ved Rødovre Parkvej.
“På Skovmoseskolen har vi imidlertid i dag stærke kompetencer indenfor det specialpædagogiske og specialfaglige felt. Skolen er samtidig anerkendt i kommunerne og har et alsidigt netværk. I forbindelse med oprettelse af et STU-tilbud på Skovmoseskolen, videreføres disse stærke kompetencer, og skolens ressourcer vil kunne bidrage til alsidighed og høj faglighed i STU-tilbuddet,”  forklarer formanden for Børne- og Skoleområdet, Flemming Lunde Østergaard Hansen (A).

Fagligt og socialt

Annonce

STU-tilbuddet startede den 1. august og i første omgang vil 6-8 elever være tilknyttet forløbet.    
“Skovmoseskolens ledelse vil varetage STU-tilbuddets daglige drift. Bemandingen på STU-tilbuddet vil være henholdsvis læreruddannet personale, samt pædagoger og pædagogmedhjælpere,” siger Flemming Lunde Østergaard Hansen.
Formålet med undervisningen er for alle elever at sikre, at den enkelte unge kan nå så langt som potentialet rækker. Flemming Lunde Østergaard Hansen mener, at de unge udviklingshæmmede både kan udvikle sig fagligt, personligt og socialt.
“Skovmoseskolen har gode resultater med sin undervisning. Både når det gælder faglig udvikling hos eleverne, og udvikling af elevernes kompetence til at klare sig i hverdagen uden for skolen. Målsætningen med STU på Skovmoseskolen er at sikre et godt lokalt tilbud der ruster eleverne både fagligt, personligt og socialt,” slutter han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top