Annonce

Ny vej bliver bekostelig affære
jyllingevej_02_150512_BP1.jpg
Rødovre Kommune har fået overdraget et stykke af Jyllilngevej fra staten. Foto: Arkiv
trafik Et stykke af Jyllingevej, som tidligere har tilhørt staten, er blevet overdraget til Rødovre Kommune. En beslutning som bestemt ikke huer borgmester Erik Nielsen (A). Den nye bid vej koster nemlig årligt 595.000 kr. i vedligeholdelse.

Trafikken glider lettere langs Jyllingevej, efter at første etape af Frederikssundmotorvejen har forbundet Mortorring 3 og Mortorring 4. Motorvejsudvidelsen er en kærkommen gave til bilisterne, men i kommunalt regi er den store trafiksanering en bekostelig affære.
Staten har nemlig overdraget et stykke af Jyl- lingevej til Rødovre Kommune i forbindelse med motorvejsudvidelserne og det er udgifter til vedligeholdelse af asfalt, signalanlæg og cykelstier der fremover vil give kommunen en ekstra regning på 595.000 kr.

Én meter = 1000 kr.
Rødovre Kommune overtager ca. 600 meter ny vej og med en pris på næsten 600.000 kr. vil den årlige udgift beløbe sig til 1000 kr. pr. meter. Overdragelsen fandt officielt sted den 1. august i år og Vejdirektoratet yder ingen kompensation til drift og vedligeholdelse.
De nye udgifter udgør i alt 2,2 procent af Rødovre Kommunes nuværende driftsbudget og borgmester Erik Nielsen finder det urimeligt, at kommunen ikke kompenseres i forbindelse med overdragelsen.
“Vi modtager en tidligere statsvej, men man skubber i virkeligheden en driftsopgave over til os,” siger borgmester Erik Nielsen.

Annonce

Ingen medbestemmelse
Erik Nielsen har intet imod, at man nedklassificerer Jyllingevej og gør den til en kommunevej. Han finder det imidlertid besynderligt, at Rødovre Kommune overtager driftsomkostningerne, uden samtidig at få medbestemmelse med vejen.
“Vi er ikke imod at nedklassificere Jyllingevej, hvis man mener at den ikke har nogen regional betydning. Vi får overdraget vejen, men vi har ikke nogen beslutningskraft. Vi har ikke nogen handlefrihed og kan derfor ikke snævre vejen ind, hvis vi ønskede det,” forklarer Erik Nielsen.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Transportministeriet.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top