Annonce

Museumschef: “Et kritisabelt tab”
irma-bygningen_02_260712_BP.jpg
Museumschef på Kroppedal Museum, Lars Buus, kalder den famøse sag om Irmaskiltet for et kritisabelt tab af kulturarv. Foto: Brian Poulsen
irmaskilt Rødovre Kommune har ikke blot mistet kulturarv, men også en vigtig ressource i kommunens planlægning og udvikling fremover. Det mener museumschef på Kroppedal Museum, Lars Buus.

Kan fire store bogstaver virkelig betyde så meget for Rødovre Kommune? Coop der fjernede skiltet, til Rødovre Kommunens store fortrydelse, har svært ved at se, hvorfor deres logo er en del af en vigtig kulturarv.
Rødovre Kommune er imidlertid ikke alene om at begræde tabet af irma- skiltet. På Kroppedal Museum er man også forundret over, at det historiske skilt nu er fortid. Museumschef Lars Buus kalder det et kritisabelt tab af kulturarv.
“Med nedrivningen og tabet af skiltet på Irmatårnet har Rødovre Kommune ikke TB0-116 blot mistet kulturarv, men også en vigtig ressource i den fremtidige planlægning og udvikling,” fortæller Lars Buus.

Savner dialog
Museumschef Lars Buus er især ærgerlig over, at der ikke har været nogen dialog omkring skiltet.
“I den konkrete sag har museet ikke været orienteret og har derfor ikke kunne reagere, og vi ønsker med al tydelighed at beklage og kritisere det skete indgreb. Irmatårnet, skiltet og facadeuret udgjorde en integreret helhed og har gennem årtier været et markant landemærke for kommunens og Vestegnens borgere.

Annonce

Vigtig fortælling
Ifølge Lars Buus er det ikke kun Rødovres borgere der har mistet TB0-116 et markant landemærke. Hele Vestegnen har mistet en del af dets identitet.
“Vestegnens erhvervs- og industriudvikling og den eksplosive befolknings- og bebyggelsesudvikling, der fandt sted fra 1960erne og frem, er enestående i nyere Danmarkshistorie. Irmatårnet er sammen med andre industribygninger og monumenter en vigtig brik i denne fortælling og er dermed en del af Rødovre Kommunes og forstadens kulturelle identitet,” slutter han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top