Annonce

MÅNEDENS MISSION: Rødovre Festival 2012
APEJI.jpg
Foto: Presse
Rødovre festival Månedens Mission i august er at skabe en musikalsk fest for alle på Rådhuspladsen. Med 15 fede bands på plakaten og en kavalkade af sjove aktiviteter fordelt på både pladsen og plænen ser det, allerede inden guitarene er blevet stemt, ud til at blive en kæmpe succes. Vi håber, du vil være med!

Aldrig har det været så sjovt at støtte op om et arrangement, som Rødovre Festival 2012. Det, der startede som en sceneteknikers ønske om at slå et slag for den autentiske live-musik, er på rekordtid vokset til en kæmpe festival med masser af muligheder for enhver smag.
Som man kan se på de næste par sider, har flere lokale samarbejdspartnere bakket op, og har sammen med en gruppe frivillige stablet en sand folkefest på bordet, der nok skal få vinduerne på Rådhuspladsen til at blafre i solen.
IPod-battle, bueskydning, Angry Birds, Fifa-mesterskaber, fodbold, ishockey skills og kæmpe wordfeud er bare nogle af tilbuddene på dagen, men det helt store omdrejningspunkt bliver musikken.
Mere end 70 bands har stået i kø for at få lov til at optræde på den store udendørs scene, og Viften har i fællesskab med musikbladet Gaffas koncertanmelder udvalgt 15 af dem til at give den gas foran et forhåbentligt stort publikum. Her følger bare en kort omtale af nogle af dem.

BE THERE NOWHERE er et upcoming band på den danske musikscene, med rødderne solidt plantet i den melodiske pop/rock. Musikken er baseret på catchy melodier, energi, og hvor instrumenterne hver for sig kommer til deres ret i musikken.
Bandet har på dets korte levetid allerede spillet indtil flere koncerter, fået airplay på små radiostationer, og senest i april 2012 holdt release for deres musikvideo til nummeret ‘First Time’ i Albertslund Biograferne.

Annonce

APEJI er et helt nyt projekt som blev startet i december 2011 af de tre barndomsvenner Rasmus Volden, Jeppe Ryskov og Anders Justiniano. Bandet blev hurtigt optaget af Emergenza Festival og booket på diverse spillesteder. Rust, Vega, Amager Bio og Studenterhuset har bare været nogle af stoppestederne før Rådhuspladsen.

BEHIND CITY WALLS består af fire individualistiske sjæle, som sammen danner en helhed. Med afsæt i forstadens indelukkede facader, brager Behind City Walls frem med ønsket om at bryde gennem murene. Behind City Walls spiller energisk, melodisk rock med beretninger om livets mangfoldighed.

COLD BLACK spiller hård rock af den slags der sætter ild til verden, og de glæder sig til at sætte gang i festen på lørdag.

DEVIL´S COACH HORSE er et dansk rockband inspireret af ‘den gamle skole’. Musikken er energisk og rå, hvor der både er plads til sprøde riffs og melodiske udfoldelser. Tankerne ledes tilbage til de sprængfyldte 60’ere og 70’ere, hvor nerven var i højsædet og bands som Led Zeppelin og Black Sabbath skrev sig ind i rockens historie. Devil’s Coach Horse søger tilbage til disse rødder, men leverer i særdeleshed deres egen lyd og præg til denne genre. Der eksperimenteres med rockens mange ansigter, hvilket giver plads til en hver smag og sarthed, som skulle findes blandt publikum. Devil’s Coach Horse savner rock uden pis i det danske musikbillede, og dette er de fire gutters manifest-forsøg på at genskabe en entusiasme omkring denne genre, og uden at overse nye tendenser som kan give rocken endnu et spark i røven.

LIQID FIELDS klassiske rock-besætning har et stærkt udtryk, ikke bare visuelt, men i mindst lige så høj grad gennem musikken. Liquid Fields genre beskrives bedst som gennemført energisk moderne rock. Der er tilsat elementer hentet fra Heavy-genren, afbalanceret af atmosfæriske passager, der tilsammen skaber de dynamiske kontraster, som gør at musikken både er spændende at lytte til, og som formår at stimulere et bredt spekter af følelsesregisteret.  Liquid Field leverer gennemarbejdet musik, toppet med velfunderet lyrik, som præsenterer nye synsvinkler på både personlige og samfundsmæssige emner.

LOST IN SUBURBIA har for længst erobret de danske spillesteder, men det betyder ikke, at de fem gutter er blevet mætte. “Missionen er at komme ud og sprede sjov, fest og ikke mindst ROCK til det danske folk,” siger musikerne, der kan findes på Facebook.

RED ENVY er fem unge fyre fra forstaden Ballerup, der spiller hård rock med storladenhed.
“Genren vi spiller har flere træk fra metal- og rockgenren, men samtidig også flere poppede elementer. Hvis man kortfattet skulle sige hvad der var vores primære af sange, ville det nok være ballader. Tekstuniverset er primært den unge og den unges virkelighedsopfattelse.

ROCKET CITIZEN er progressiv-rock. De henter inspiration fra mange kanter, der på den måde danner deres egen lyd. Det er fra den melodiøse rock til den mere hårde rock. De leger med musikken og prøver gerne nye ting af, der udfordrer dem og lytterne. Teksterne handler om de ting i livet, der udfordrer en selv og andre. Musikmæssigt tør de prøve forskellige ting i deres numre. Derfor er der også stor variation i deres musik, da ikke alle numrene er blevet lavet efter den samme opskrift. “Der er jo ikke nogen, der gider spise den samme suppe flere dage i træk,” som Tobias fra bandet plejer at sige.

SOULSTAINS er et rockband fra København. De spiller ikke en bestemt slags rock musik, men blander forskellige perioder og stadier fra deres liv. Bandet har lige indspillet en EP med deres fire mest efterspurgte numre, som skal udgives to uger efter Rødovre Festival.

THE FINT får alle, der troede, at surfermusikken var død, til at skamme sig. Det bliver spændende at se, om de talentfulde drenge kan ride videre på bølgen i Rødovre.

UNIK har tidligere væltet Rødovre Byfest og glæder sig til at gøre det samme med Rødovre Festival. Bandet blev dannet tilbage i ´07 af vennerne Kim Høeg Nielsen (trommer) og Christian Pedersen (vokal) og to andre barndomsvenner. Det startede som et hyggeprojekt, men blev hurtigt mere seriøst, da folk omkring bandet var meget imponeret over kvaliteten i sangene og efterspurgte flere nye numre. De følgende to år kom der fart på projektet, og det blev til over 20 originale numre med danske tekster.

Bliver spændende
Disse bands og andre kan se frem til coaching fra Viften og Gaffa, men spiller også for at vinde en koncert.
“For det første er det altid godt for bandsene at spille så meget som muligt. Her vil de få lov til at afprøve en festivalopsætning, hvor de deler baggear og spiller udendørs for et forhåbentligt stort publikum. Derudover vil bandsene få lidt coaching fra demoredaktøren på Gaffa og mig selv, og nogle af dem vil blive udvalgt til at spille på Viftens scene, enten ved deres egen koncert eller som opvarmning for andre store bands. Dette giver både erfaring, da de kommer til at spille på en stor professionel scene, og giver dem en eksponering over for andre bands og deres publikum,” siger Jorge, der som den første fik idéen med at give de unge bands en fed platform.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top