Annonce

En bil uden antenne i Tønder!
Chrummer_hus.jpg
Foto: Sille Olesen
chrumme Vi taler så meget om udkants-Danmark. Men ingen gør noget ved det. Og jeg tænker også lidt over, hvad man skulle gøre ved det. Der er vel en grund til at udkants-Danmark er blevet udkant. Der må jo være nogle mennesker som har valgt, at her ude på landet, der er der så dejligt, at her skal vi da bo.

Disse uovervejede beslutninger, bliver oftest taget, når man har været på campingferie i Tørreøvelse og vejret har været godt. Men den første vinter i Tørreøvelse viser det sig, at man har valgt at flytte til en by som fysisk dør på første skoledag og hvor disse mennesker, der bliver tilbage i byen enten er landsbytosser eller narkomaner fra København. Der er ingen skole, tank, eller købmand.

Og når man så når til at erkende sin fejl, så er det jo pludseligt HELE Danmarks problem. Nix DU har valgt at bo i en lukningstruet by. Jov, men på landet kommer man hinanden mere ved….ja, eller snager som vi kalder det i København. Vi hjælper hinanden…ja, vi kalder det for sort arbejde. Der er så trygt på landet. Yes, hvorfor piver I så over der ikke er noget nær-politi.

Annonce

Nå, man valgte dog at flytte skatteforvaltningen til Ringkøbing. Det skal sgu da nok gå godt. De har jo ikke begreb om hvad Moms er, på disse kanter.

Nu er der nogle, som vil mene, at jeg er lige lovlig Københavner-smart. Men det er jeg ikke. Nu har jeg jo rent faktisk prøvet at bo i Tønder. Det er over 20 år siden, jeg flyttede væk. Jeg fandt ud af at Tønder var udkants-Danmark, men dengang kaldte man ikke Tønder for udkants-Danmark. Man kaldte det for et hul i jordet og uden fremtid. Og det var hvad det var. Toma-to, to-mato…

Dét der slog hovedet på sømmet, og som gjorde at jeg forlod byen, var den dag min antenne på min bil blev hugget. Ikke at det ikke kunne ske i København, det var mere måden det foregik på.

Stort set alle i byen kørte i en Folkevogn, og der var der så én som fik hugget sin antenne. Så kan man gøre 3 ting. 1) kører videre UDEN antenne, 2) KØBE en ny antenne, eller 3) HUGGE en antenne fra folkevognen ved siden af. I Tønder vælger man det sidste. Det betyder så, at når din antenne er blevet hugget, så hugger du bare naboens, som så hugger bagboens osv osv osv. Alt i mens man venter på, at der kommer en fremmed folkevogn ind i byen. For så er ringen sluttet og alle folkevogne i Tønder har så en antenne, og det vel at mærke uden at nogen har brugt penge på at købe en ny.
OK, nu kører der så en Folkevogn rundt i Struer UDEN antenne, meeen lur mig om landsbytossen ikke hugger naboens antenne og så er problemet eksporteret til Vestjylland.

Så pas på med at række en finger til udkants-Danmark, det ender med vi alle kører rundt og hugger Folkevognsantenner.!!!

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top