Annonce

Daginstitutioner skal eksperimentere
transmogriffen-3.jpg
Martin Fraenkel har været fire dage om at male campingvognen. Til oktober skal vognen ud og rulle. Projektet er et pilotprojekt og hensigten er, at metoden kan udbredes til andre kommuner i landet, da science og småbørn er et nationalt politisk fokus. Foto: Red.
læring Til efteråret vil Rødovres daginstitutioner få besøg af et mini-eksperimentarium på fire hjul. En farverig campingvogn, proppet med naturfaglige remedier skal vække børnenes forundring og skabe nysgerrighed om de upopulære fag.

Hvorfor slår hjertet? Hvor kommer blodet fra, når man slår sit knæ? Og hvorfor løbet vand kun nedad? Spørgsmål som disse kan være nemme af svare på som voksen, men for et børnehavebarn ligger svaret ikke til højrebenet.
I løbet af efteråret får børnene i 25 af kommunens daginstitutioner imidlertid mulighed for at få svar på matematiske og naturvidenskabelige spørgsmål.
Under overskriften ‘Naturvidenskab i børnehøjde’ har Rødovre Kommune investeret i en campingvogn, som de har indrettet som et rullende eksperimentarium.
Campingvognen, der har fået navnet ‘transmogriffen’, blev i sidste uge malet, og til oktober skal ‘Transmogriffen’ turnere rundt til alle kommunens daginstitutioner og gøre børnene klogere på den verden, de er en del af.
“Det skal være endnu mere spændende at gå i børnehave, og med denne her campingvogn får børnene og pædagogerne nogle gode oplevelser, samtidig med, at de stifter bekendtskab med naturen,” siger formanden for Børne- og Skoleudvalget, Flemming Lunde Østergaard Hansen (A).

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top