Annonce

Boligmarkedet ind i positiv spiral
solgt1.jpg
Salget af villaer og rækkehuse steg med 6 pct. i 2. kvartal viser en opgørelse over salget hos Nybolig. Det er lavere priser samt den lave rente, der får flere til at købe, siger ejendomsmægler Martin Enemærke. Foto: Presse
bolig En opgørelse over salget hos Nybolig viser, at salget af villaer og rækkehuse steg med seks procent i 2. kvartal. Indehaver af Nybolig i Rødovre, Martin Enemærke, kan mærke den positive udvikling lokalt.

Salget af villaer og rækkehuse fik et nøk op ad i 2. kvartal. Om boligmarkedet er på vej ud af dødvandet er for tidligt at sige, men den nye opgørelse fra Nybolig, sender markedet i en positiv retning og det glæder Martin Enemærke.
“Udbuddet af boliger er faldende og det skyldes bl.a. at der er kommet gang i salget,” forklarer han. Han kan tydelig se, at prisen for et hus eller rækkehus har fundet et niveau, hvor rigtig mange købere kan være med.
“Det er helt tydeligt, at der er kommet flere købere på banen, som tilbage i 2006 stort set ikke havde mulighed for at købe et hus uden en stor opsparing. Nu kan de fleste være med og det kan vi mærke. Vi 000-218 begynder faktisk at mangle emner på hylden,” fortæller Martin Enemærke.

Mange sommerhandler
Det er specielt salget i juni, der trækker det samlede salg op. Her steg salget på landsplan med 4 procent i forhold til det gennemsnitlige salg i april og maj.
Stigningen i salget giver en antydning af, at boligmarkedet er ved at komme sig oven på fire turbulente år.
“Den usikkerhed der greb de danske boligkøbere i kølvandet på finanskrisen, medførte et styrtdyk i boligsalget på 33 pct. i 2009. Året efter rettede salget sig en smule op, men faldt igen med fem procent. Sidste år, hvor der blev skabt fornyet usikkerhed omkring boligmarkedet med diskussioner om boligpakker eller ej,” forklarer Martin Enemærke og fortsætter:
“Nu er der med en bred aftale om skattereformen skabt ro igen og det forventer vi, vil medvirke til at stabilisere markedet yderligere, siger han og peger på, at alle andre forhold, der taler for at købe bolig, er meget gunstige.
“Det har siden 1998 ikke været billigere end nu at komme ind på boligmarkedet 642-263 som førstegangskøber.
Det skyldes de lavere priser og den lave rente som har fået flere købere i markedet, heraf mange helt nybagte boligejere, der kan få råd til at købe i langt de fleste kommuner i landet, fortæller Martin Enemærke.

Annonce

Åbnet op i Hvidovre
Martin Enemærke glæder sig ikke kun over det øgede salg i disse dage. Hen over sommeren har han overtaget Nybolig i Hvidovre og han er overbevist om, at det vil give nogle gode synergieffekter.
“Som byer har Rødovre og Hvidovre mange af de samme kriterier som kunderne efterspørger. Vi er tæt på København og samtidig har man mulighed for at få hus og have,” slutter han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top