Annonce

Avarta fuld af selvtillid før sæsonstart
Avarta-BSV_17_200512_BP.jpg

Avarta skal også spille i 2. division øst til næste sæson.

Avarta indleder den nye sæson på søndag med en hjemmekamp mod Herlev. Foto: Arkiv
Fodbold Avarta indleder den nye sæson på søndag, når de grønblusede hjemme i Espelunden tager imod Herlev. Vi har talt med holdets cheftræner, Christian Grønbæk, der fortæller om en klar og selvtillidsfyldt trup.

Det ser positivt ud for Avarta, inden den nye sæson i 2. division øst indledes på søndag med en hjemmekamp mod Herlev. Holdet er stort set identisk med det, der afsluttede sæsonen før sommerferien.

”Vi har bevaret den samme stamme, som vi havde i de sidste fem kampe i sidste sæson, hvor vi vandt fire og spillede én uafgjort. Vi er godt tilfredse med, at vi har bevaret den stamme, for de kampe, vi spillede, var af god kvalitet og mod hold, som lå højere i tabellen. Så det har givet lidt selvtillid,” siger cheftræner Christian Grønbæk til rnn.dk.

Annonce

Henover weekenden blev der afviklet KTS Cup på Espelunden Stadion, og her løb Avarta med den samlede sejr efter tre sejre over henholdsvis BGA, Herlev og Avedøre (6-0, 2-0 og 2-1, red.).

”Nu skal man ikke lægge så meget i træningskampene, for der skal prøves nogle ting af. Men i de tre sidste træningskampe her i KTS Cup, har det set rigtig fornuftigt ud, og jeg er ret fortrøstningsfuld. 2. division har udviklet sig til at blive en rigtig stærk række, og det vil den blive ved med at gøre i de kommende år. Man skal være klar hver gang,” lyder det fra Avarta-træneren, som fortæller om få ændringer i den første sæsonkamp.

”Den eneste forskel på holdet, i forhold til sidste kamp i sidste sæson, er, at vi har to mand i karantæne. Casper Windfeld og Alexander Lazerevic er begge ude med én dags karantæne på grund af for mange gule kort.”

Profil er i topform
En af holdets profiler, Saban Özdogan, er tilbage i Danmark efter et ophold i Tyrkiet henover sommeren. Han stiller til start på søndag for Avarta.

”Saban Özdogan træner med i aften og kommer i super form, for han har været i gang hele sommeren. Vi får en spiller hjem, som kender tingene. Han har ikke holdt sommerferie, så hans form er måske bedre, end da sidste sæson sluttede,” udtaler Grønbæk.

Avarta sluttede som nummer 11 i sidste sæson, og den placering virker også realistisk i cheftrænerens optik for den nye sæson.

”I fodbold, ligesom alle andre steder, er det økonomien, der bestemmer, hvor langt vi kan trække det. Hvis vi ender i top 5, så har vi alle gjort det over forventning. Så i Avarta skal vi lige bevare roen. Vi siger ikke, vi er kandidater til at rykke ned, men vi er nok mere fra midten og nedad, end vi er fra midten og opad. Vi bliver nødt til at være realistiske fra start, og så kan det være, vi kommer godt fra land og bliver positivt overrasket,” siger han og fortsætter.

”Det værste, man kan gøre, er at gå ud og sige, vi skal ligge højt, og så tabe de tre første kampe. Så vil der ske noget med spillerne, der vil blive demotiveret. Det er vigtigt med realistiske mål for sæsonen, og så skal vi fortsætte, hvor vi slap i sidste sæson. Så kan vi være med.”

Avarta har selvtilliden i orden
Allerede inden sæsonstarten bliver det meldt ud, hvilke nøglekampe der er i vente for Rødovres bedste fodboldhold.

”Nøglekampene for os trænere bliver de indbyrdes kampe mod holdene fra midten og nedefter. Det er formentlig Bornholm, Birkerød, Herlev, Fremad Amager og Helsingør; det er de kampe, der bliver interessante, og hvor vi skal hente point. Så kan vi overraske positivt mod hold som Roskilde, Næstved, Hvidovre og HIK. For hvis vi rammer en god dag og tør spille om det, så er det der, vi kan lave nogle gode point, og de kampe, der også vil blive interessante for tilskuerne,” forklarer Christian Grønbæk.

Efter godt halvanden måneds turneringspause glæder holdet sig til atter at komme i kamp igen, når sæson 2012/2013 skydes i gang søndag eftermiddag.

”Holdet glæder sig rigtig meget til at komme i gang igen. Det værste for sportsfolk er, at når man har holdt ferie i så lang tid. Men holdet er klar og har selvtilliden i orden. Vi har ikke tabt nogen træningskampe og heller ikke de sidste fem i sidste sæson. Så spillerne er helt oppe og ringe, og konkurrencen på holdet er enorm,” lyder det.

Søndagens modstander fra Herlev havde taget på Avarta i sidste sæson, men ting er sket i sommerens løb.

”Herlev blev nummer tre i sidste sæson, men de har mistet to topangribere, som tilsammen lavede 32 mål i sæsonen. Det arbejder de på at få løst, og det gør man ikke på så kort tid. Men der er ingen tvivl om, at de har et godt hold. De slog os samlet 7-0 i sidste sæson, så de har kvaliteterne,” slutter Christian Grønbæk.

Espelunden Stadion lægger således græs til Avartas første kamp i den nye sæson, og modstanderen er Herlev med kampstart søndag kl. 13.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top