Annonce

150 dagpengemodtagere risikerer udsmidning
vestvolden-asfaltsti05_10101.jpg
Foto: Arkiv
dagpenge Hvis dagpengeloven træder i kraft uden ændringer den1. januar, kan 150 personer i Rødovre miste deres dagpenge, og risikerer at må gå fra hus og hjem.

I Rødovre modtager 920 personer hver måned dagpenge fra kommunen. Den 1. januar 2013 vil ca. 150 af dem miste denne indkomst, fordi de ikke længere er berettiget til støtten.
Det fastslår Rødovre Jobcenter, som har sat alle sejl ind på at finde arbejde til de ledige i farezonen. Uden for kommunalbestyrelsen kræver Enhedslisten også politisk handling.
“En års optjening og halvering af dagpengeretten til to år kaster adskillige familier ud i krise med overvejelser om løsninger som at sælge bolig og bil, skilsmisse og socialt bedrageri,” siger Peter Mikkelsen og tilføjer:
“Enhedslisten vil i Finanslovsforhandlingerne arbejde for en løsning af de lediges problemer. Dagpengeperioden skal igen være fire år, og det skal være muligt at optjene ret til dagpenge på et halvt år, samtidig med at der sættes arbejde i gang ved energirenovering af boliger og offentlige bygninger, udbygning af vindkraft og varmepumper, udbygning af tog og letbaner og omstilling til økologisk landbrug.”
På jobcenteret understreger leder, Jakob Duvå, at man gør meget for at hjælpe.
“Men vi kan heller ikke presse virksomhederne. Det er en alvorlig situation for de familier, det går ud over, og det tager vi som jobcenter ganske alvorligt og seriøst. Vi vil blive ved med at yde hjælp og sikre, at den nye lov ikke rammer så hårdt,” siger Jakob Duvå.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top