Annonce

Vil blive endnu bedre
WEB_RC-udvidelse-foeste-spadestik_08_180612_BP.jpg
Rødovre Centrum bygger ikke for at blive større, men bedre. På billedet er det Torben Andreasen som graver. Foto: Brian Poulsen/arkiv
UDVIDELSE: Det er ikke storhedsvanvid der får Rødovre Centrum til at udvide. "Udvidelsen bliver en forskønnelse af hele området ud mod Tårnvej," forklarer administrerende direktør for Rødovre Centrum, Jesper Andreasen, der samtidig tror på en synergieffekt af, at man samler fitness, biografer og restauranter under ét tag.

Man kan ikke tage toget eller metroen til Rødovre Centrum, men på trods af den manglende ankomstmulighed, kører det meste nu alligevel på skinner for Rødovre Centrum. Centeret blev sidste år kåret til Danmarks bedste shoppingcenter, og til næste år vil endnu et kapitel blive føjet til historien om centeret, når en ny tilbygning vil skyde op ud mod Tårnvej.

Det første spadestik til det kommende byggeri er nu taget, og allerede til næste år vil en treetagers stor tilbygning pryde området langs Tårnvej med Vandtårnet som nærmeste nabo.

Annonce

Rødovre Centrum er vokset anseeligt i løbet af de seneste to årtier, og flere borgere har her i avisen givet udtryk for, at byens førende center har vokset sig for stort.

Størrelsen har ikke betydning
For Rødovre Centrums administrerende direktør, Jesper Andreasen, handler det dog på ingen måde om, at Rødovre Centrum skal vokse sig så stort som muligt.  For ham handler det om at kunne tilbyde et endnu bedre center til kunderne.
“Det har aldrig været et mål i sig selv at blive større. Vi bygger for at blive bedre og ikke kun for at få flere kvadratmeter i centeret,” forklarer Jesper Andreasen, der håber at den nye del af centeret kommer til at forskønne hele området ud mod Tårnvej.

“Den nye del af centeret er et ankomstområde for 70 procent af de bilister det kommer til centeret. Det er et vigtigt hjørne og derfor vil vi gerne lave en pæn, tidløs og stilfuld tilbygning, som man kan holde ud at kigge på i længere tid ad gangen. Den nye tilbygning bliver en forskønnelse af hele området. Der er mange der færdes på Tårnvej, og byggeriet skal være pænt at kigge på, både for kunderne og for folk der kommer forbi centeret på cykel, i bil eller til fods,” siger han.

Ingen neon-facade
Den nye udbygning bliver endnu et ansigt ud af til for Rødovre Centrum. En stor del af centerets kunder kommer fra Tårnvej, men til det for trods, bliver udsmykningen ikke ekstravagant.
“Vi kunne godt have valgt at lave en facade med skiftende lys og anderledes arkitektur, men det er ikke meningen med udbygningen. Vi bruger de bedste materialer og går ikke på kompromis med kvaliteten. Udbygningen skal først og fremmest være pæn, men det bliver i den stilfærdige ende og ikke noget vildt og voldsomt,” fortæller Jesper Andreasen.

Synergieffekt
Med den kommende udbygning vil Rødovre Centrum blive et fitnesscenter, flere biografer og restauranter rigere. Sammensætningen er langt fra tilfældig og Jesper Andreasen tror, man vil se en synergieffekt af, at man samler fitness, biografer og restauranter under ét tag.
“Kunderne kan eventuelt kombinere en shoppingtur med et biograf- eller restaurantbesøg. Vi skaber ligeledes et cafémiljø i den nye del af centeret og alt det skulle gerne være med til at holde lidt længere tid på kunder. Vi samler mange ting under ét tag og det er med til at skabe en mere helstøbt by,” slutter han.

KÆMPE PROJEKT: Rødovre Centrum bygger ikke for at blive større, men bedre. Billedet er fra det første spadestik. Foto: Arkiv

ARKITEKTUR: Den nye tilbygning til centeret kommer til at blive opført i respekt med den eksisterende del, men derfor kan der godt blive kælet for detaljerne. Foto: Red

FAKTA
• Det forventes at det nye byggeri vil stå færdigt i september 2013.
• Der kommer biografer i kælderplan, 10-15 butikker, caféer og restauranter i stueplan og på 1.sal og fitnesscenter på 2. sal.
• Den nye del af centeret er på i alt 13.500 kvadratmeter.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top