Annonce

Viften frygter ikke tom sal
BIOGRAF: Viften er ene på markedet, når det handler om biografdrift i byen. Inden længe vil Viftens monopollignende fremvisning af film dog lide et alvorligt knæk. I kulissen lurer fem biografer i Rødovre Centrum, men det får ikke Viften til at kaste håndklædet i ringen. "Vi lukker ikke, men vi skal til at drive biograf på en ny måde," siger Viftens leder John Frobøse.

Hvad skal der ske med Viften? Det spørgsmål er der nok mange borgere der har stillet dem selv, efter at Rødovre Centrum offentliggjorde, at den kommende centerudvidelse ville indeholde fem biografer i kælderplan.

Viftens fremtid har været debatteret i avisen af flere borgere og i kulturhuset har John Frobøse også måtte svare på spørgsmål fra urolige borgere, der frygter for biografens overlevelsesmuligheder.
“Vi har fået rigtig mange henvendelser fra brugere der frygter at vi lukker,” forklarer John Frobøse og fortsætter:
“Jeg har beroliget dem med at vi ikke lukker, men fremover skal vi dog drive biografen på en anden måde,” siger han.

Annonce

Plads til alle
Kulturhuset Viften har i årevis været byens eneste udbyder af biografoplevelser, men til næste efterår vil en stor konkurrent byde Viften op til dans. Med hele fem biografsale i den nye del af Rødovre Centrum, vil der unægtelig blive kamp om kunderne, men i Viften er man ikke begyndt at ryste i bukserne. John Frobøse føler sig nemlig overbevist om, at der er plads til dem begge i byen.
“Man lukkede jo heller ikke DR1, da TV2 lavede en kanal i sin tid. 98 procent af vores biografgæster kommer indenfor en radius af tre kilometer, så vi har aldrig været gode til at tiltrække folk udefra til biografen. Vi har aldrig været rigtig gode til at lokke de unge i biografen, og det håber jeg for de nye biografejere må lykkes for dem i Rødovre Centrum,” siger John Frobøse.

Kulturel biograf
I Viften vil man derfor ikke længere kun satse på de store Blockbuster film, men i stedet forsøge at føre en mere kunstnerisk profil stadig krydret med de populære familiefilm.
“Jeg kunne godt forestille mig at vi kunne blive en biograf som Dagmar og Grand, der findes jo ikke en kunstbiograf på Vestegnen p.t. så mon ikke der skulle være plads til Viftens. Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med AOF og Ældre Sagen, hvor vi viser meningsfyldte og kulturelle film og til børneinstitutionerne har vi igennem en lang årrække vist kvalitets- og kortfilm for skoleelever og børnehavebørn, hvilket vi vil fortsætte med. Dette samarbejde vil vi satse mere på fremover og samtidig lave specielle arrangementer, hvor man kombinerer biograf, foredrag, musik og spisning i caféen,” lyder det fra John Frobøse. 

Overskud til musik
Viftens biograf blev shinet op tilbage i 2010. Nyt lydanlæg og digitalt 3D udstyr bevidner om en moderne biograf og det har da også smittet af på besøgstallet. Viften har oplevet en stigning på 40 procent efter man investerede i det nye udstyr, men med den øgede konkurrence til næste efterår, vil det tal nok dale lidt igen.

Varieret udbud
“Det er jo først og fremmest Rødovres borgere der afgør om Viftens biograf fortsat skal være en del af byens liv. Fortsætter de med at bruge Viften som hidtil, sker der jo ikke de store forandringer – borgerne vil blot opleve et mere varieret udbudt af filmmuligheder – og det kan alle vel kun være tilfredse med.  Men fravælger  man Viftens biograf, siger Joh Frobøse   ” Så vil vi jo opleve et fald i antallet af biografgæster og tiden må så  vise, hvor slemt det bliver og om vi i værste fald kun kan have kulturhuset åbent i week-enden, hvis der ikke er kunder til biograffilmene. En del af overskuddet fra biografsalget går jo til at hyre kunstnere og musikere udefra til koncerter, så her kan det også være, at udbuddet bliver mindre i fremtiden. “Men lad os nu ikke gå i panik. I Viften har vi en fortsat tro på, at vi nok skal overleve også som biograf,” slutter John Frobøse.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top