Annonce

Vartegn vandaliseret – Irma logo fjernet i morges
web_irma-taarnet-foer-nu.jpg
Foto: Brian Poulsen
hærværk Rødovre Kommune vil politianmelde Coop Danmark efter at virksomheden i morges fjernede de fire store Irma bogstaver der i årtier har været et af Rødovres mest kendte vartegn. ”Det er vandalisme og hærværk på et uhørt plan,” siger borgmester Erik Nielsen.

 Irmatårnet på Korsdalsvej mistede i morges en stor del af dets identitet. De fire store hvide bogstaver der danner ordet Irma, blev nemlig pillet ned og ligger nu lettere ramponeret på parkeringspladsen foran tårnet.Rødovre Kommune købte Irmatårnet tilbage i 1995 og lige siden har det 37 meter høje tårn været et af byens vartegn.

Rystet borgmester
Borgmester Erik Nielsen er mildest talt rystet over Coop Danmarks handling og han forsikrer, at de nu vil modtage en politianmeldelse.

”Det er vandalisme og hærværk på et uhørt plan. Vi ejer tårnet og dermed er der tale om hærværk mod en kommunal bygning. Vi har intet hørt om at du ville fjerne bogstaverne, så jeg er rystet over den fuldstændig uhørte måde at agere på,” siger Erik Nielsen.

Kulturarv
I Rødovre Kommunes Plan- og Byggesagsafdeling har man også kun hovedrysten tilovers for Coop Danmarks bizarre handling.

”Vi har intet hørt og det var faktisk en borger der gjorde os opmærksom på, at der skete noget ved tårnet,” fortæller leder af afdelingen, Frederik Springborg.

Han forklarer samtidig, at bogstaverne udgjorde en vigtig kulturskat.

”Det er et stort kultuhistorisk tab, at man fjerner bogstaverne. Irmatårnet har en meget stor symbolværdi og kulturværdi for Rødovre, så det er rigtig trist det der er sket,” forklarer han.

Coop afviser hærværk

Hos Coop Danmark kan man imidlertid ikke forstå, hvorfor Rødovre Kommune taler om hærværk og vandalisme. Informationsdirektør i Coop Danmark, Jens Juul, er forundret over kommunens måde at reagere på.

”Vi er flyttet fra Korsdalsvej til Albertslund og derfor skal vi ikke skilte med at vi holder til på Korsdalsvej,” forklarer Jens Juul.

Rødovre Kommune ejer Irmatårnet og i kontrakten fra 1995 står der sort på hvidt, at tårnet sælges som beset med grund, mur og nagelfast tilbehør.

Den kontrakt synes dog at spille en meget lille rolle i Coop Danmarks beslutning.

”Det er vores vurdering at vi ikke kan have at der står Irma på en bygning, som vi ikke har noget med at gøre,” siger Jens Juul.

 Rødovre Kommune vil nu politianmelde jer for hærværk. Hvad er din reaktion på det?

”Det skal de være velkommen til,” slutter Informationsdirektøren.

Kommentarer

8 kommentarer om “Vartegn vandaliseret – Irma logo fjernet i morges”

 1. Joffe siger:

  Coop har (27. juli 2012) valgt at opstillen en lift, hvor rekviredere medarbejdere skulle smadre det blå IRMA-skilt på hjørnet Korrsdalsvej/ Fjeldhammervej på den ene side- COOP er syg business !

 2. Mikael siger:

  Sagsøg Coop Danmark for en milliard kroner. Erstatning plus tort.

 3. morten siger:

  Husk at coop også ejer Fakta, så undlag at handle der også

 4. Karsten siger:

  Så tag dog en tudekiks hr. borgmester.
  Det er sgu da helt i orden af Coop Danmark at fjerne det grimme skilt.

 5. Thomas siger:

  Jens Juul hos COOP er da en mand blottet for situationsfornemmelse.
  Betyder det så også at IRMA hønen ved søerne i Købehavn skal rives ned?

  COOP har gjort noget dumt, og jeg kan sagtens følge borgemesteren i sin harme over det er sket. I det mindste kunne COOP have henvendt sig til byningens ejer, og sagt at de gerne så det fjernet af forskellige årsager.

  Jeg syntes ærligt talt at COOP går i for små sko her, hvis de ikke kan indse at det de har gjort, faktiks er at skade dem selv mere, ved det de har gjort.

  De har fjerne en “gratis” reklame for IRMA, men de formår så også at pisse en masse mennesker af. Jeg vil håbe at de får dette at føle på samme måde som 3F har mærket, at man ikke kan tryne alle.

  Endelig håber jeg at RNN følger op på denne vandalisering af et vartegn, og status på politianmeldelsen.

 6. Lars Risbak siger:

  Verdens største byskilt

  Irmas kæmpebogstaver er forsvundet fra kaffetårnet. Borgmesteren græder og raser. Hvorfor dog det, Erik Nielsen?

  Erstat dog Irmas bogstaver med ”RØD- OVRE” i kæmpebogstaver i to etager! Sæt en designer til at forme bogstaverne og den vigtige bindestreg. Med blomster? Med kulør? Rødt?

  Brug mulighederne og fantasien til et ægte Rødovre-vartegn i stedet for at græde og rase – og reklamere for Irma.

  Måske bliver det verdens største byskilt?

  Og det skal man høre fra en Albertslundborger!

 7. kim nielsen siger:

  Det juridiske først : såfremt kontrakten siger ‘alt mur- og nagelfast tilbehør’ og IKKE undtager skiltene, så er det ikke længere COOP’s ejendom og de har ingensomhelst ret til at røre dem !

  Man kan dog også undre sig over hvorledes de overhovedet er kommet op på taget ?
  Man stiller jo ikke bare nogle stilladser/kraner op ad en kommunalt ejet bygning…

  Ligger der måske en (af alle andre, ubekendt) aftale mellem kommunalbestyrelse/teknisk forv. som give COOP ret til at fjerne ?
  Måske noget for Rødovre Lokalnyt at efterforske…

  Til sidst synes jeg at Lars Risbak’s forslag er ganske godt.. Lad os da få RØDOVRE i store bogstaver op istedet og dermed tydelig vise hvem der ‘bor’ her…

  Hilsener fra en tidligere Rødovre-borger

 8. Tine Larsen siger:

  Selvfølgelig skal der ikke stå IRMA på tårnet, når Irma er fraflyttet Korsdalsvej. Det må da være Coops ret at fjerne skiltet i samme moment de fraflytter. Det er jo deres reklame.

  Kære kommunaldirektør, Find et nyt spændende logo/navn at sætte på tårnet og udlod evt. en borgerkonkurrence om bedste forslag. På denne måde tager Rødovre kommune og deres borgere stolt ejerskab over deres nye logo/navn.

  Og den negative energi forvandles i positiv retning 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top