Annonce

Store besparelser på nyt botilbud
WEB_Nyholmsalle47_01_250612_BP.jpg
Botilbuddet indeholder fire værelser med fælles køkken, opholdsrum og bad. Rødovre Kommune har på det seneste oplevet en stigning i antallet af borgere der har behov for boligtilbuddet, men kommunen regner dog ikke med at botilbuddet vil blive udnyttet maksimalt og derfor forventer man ikke en besparelse i millionklassen. Foto: Brian Poulsen
BOTILBUD: Et nyt boligtilbud for borgere i akut bolignød står foran sin indvielse på Nyholms Allé. Tilbuddet kan spare kommunen for flere tusinde kroner om dagen og millioner på årsbasis.

Rødovre Kommune har hidtil købt sig til botilbud uden for kommunen, når borgere med særlige behov stod i akut boligmangel. Det behøver man dog ikke at gøre i ligeså høj grad fremover, for i løbet af få uger vil der på Nyholms Allé åbne et lokalt tilbud. Det kommunale tilbud kan huse op til fire borgere i døgnet, og hvis bostedet bliver fuldt besat året rundt, kan Rødovre Kommune spare millioner på årsbasis. Det koster nemlig 1800 kr. i døgnet, når Rødovre Kommune skal købe én plads udenbys.

Krisecenter
Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Britt Jensen, forklarer, at det nye boligtilbud også kan anvendes som krisecenter i perioder med lav belægning. Hun fortæller også, at der er store besparelser, ved at få et akuttilbud indenfor kommunegrænsen.

Annonce

“I dag køber vi bl.a. pladser til denne gruppe borgere på ‘Botilbuddet Solvang’ i Glostrup til 1800 kroner i døgnet,” udtaler Britt Jensen og fortsætter:

“Tilbuddet er til midlertidigt ophold til borgere, der ikke har eller ikke kan opholde sig i egen bolig, og som har behov for et botilbud og aktiverende støtte, omsorg og efterfølgende hjælp. På denne her måde kan vi give borgerne et godt tilbud i lokalsamfundet og samtidig er det selvfølgelig også mulighed for en besparelse,” fortæller hun.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top