Annonce

Sparer 15 millioner på mindre sygefravær
BESPARELSE: På kun to år er de ansatte i Rødovre Kommune gået fra at være blandt landets allermest syge, til ligefrem at forbedre budgetterne med lavt sygefravær.

15 millioner kroner. Så meget har de seneste to års investeringer i at bekæmpe sygefraværet blandt kommunens ansatte kastet af sig i sparede penge. Nye tal viser, at Rødovre Kommune nu er gået fra at være en af de kommuner med landets absolut højeste sygefravær, til at være blandt den tredjedel af landets kommuner, der har det laveste sygefravær. Det på trods af, at det gennemsnitlige sygefravær er faldet i landets kommuner.

“Det er en fantastisk udvikling, som vækker opsigt ude omkring. Det er på sin plads at sende roserne videre til ledere og medarbejdere i kommunen. Den flotte udvikling er nemlig resultatet af et langt, sejt træk for at få nedbragt sygefraværet. Vi ligger nu, hvor vi hører til – i den bedste tredjedel af landets kommuner”, siger borgmester Erik Nielsen (A). I 2010 krævede kommunalbestyrelsen, at sygefraværet blev reduceret drastisk. Sundhedsfremmende tiltag blev søsat, og der blev sat meget ambitiøse mål for, hvor meget sygefraværet skulle være nedbragt ved udgangen af 2013. Det mål er allerede nået. Alene faldet i sygefravær de seneste to år svarer til lønudgifter for 15 mio. kr.

Annonce

“Baggrunden for succesen er et intensivt arbejde med sygefravær over alt i organisationen. Der er altså ikke kun tale om ‘nålestiksoperationer’, hvor udvalgte grupper arbejder for at nedbringe sygefraværet. Det gør alle – også dem, som i forvejen har et lavt fravær. Det er sket i et tæt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere”, siger kommunaldirektør Per Ullerichs.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top