Annonce

Rødovre må leve med ringe vandkvalitet
vandhane_221107_BP.jpg

RødovreKanalen har studier i Foreningshuset på Højnæsvej 63 og her kan man møde de frivillige lokalradiofolk hver eftermiddag eller man kan kontakte radioen via deres Facebook side.

Danmarks Naturfredningsforening kalder det bekymrende, at Rødovre Kommune udskyder handlinger, der skal bekæmpe ‘ringe vandkvalitet’, helt frem til år 2021. Foto: Arkiv
for ringe Er det i orden at vente til 2021 med at lave en konkret handlingsplan for grundvandet, hvis det er af ringe kvalitet og tilstand. Rødovre Kommune siger ja, Danmarks Naturfredningsforening siger nej.

At der er langt fra mål til handling, behøver man ikke at bore helt ned til grundvandet for at finde ud af. Eller faktisk er det lige præcis, hvad man gør. Af Rødovre Kommunes vandhandleplan fremgår det nemlig, at målet for grundvandet i Rødovre er god kemisk tilstand og god kvalitet, men at den nuværende tilstand og kvalitet er ringe. Alligevel vil politikerne nu udskyde opfyldelsen af miljømålene til 2021 på grund af manglende viden om effekten af overfladevandforekomster.
En beslutning, som bekymrer formand for Agenda 21 Gruppen og Naturfredningsforeningen, Jann Larsen meget.
“Vi risikerer i værste fald, at vores grundvand er   udrikkeligt til den tid,” siger Jann Larsen.
Han kan slet ikke forstå, hvorfor kommunen kalder det en handleplan, når det eneste man foreslår, er at udskyde al handling på grund af mangel på viden.
“Så burde man som minimum lave en plan for, hvordan og hvornår man får fat i den fornødne viden,” siger han.
Vandhandleplanen har uden den store opmærksomhed været i høring fra den 26. juni, og er det frem til den 31. august. En frist, som Jann Larsen nu mener kommunen bør forlænge, da man ellers ikke giver feriefolket en ærlig chance for at komme med indsigelser mod de manglende målsætninger.

Handleplan uden handling
Han forstår samtidig ikke, at Rødovre Kommune kan mangle viden for at lave en handlingsplan for fæstningskanalen, bedre kendt som voldgraven.
“Sammen med DTU har vi lavet analyser, for at kunne se om vandkvaliteten ændrede sig på grund af motorvejsbyggeriet. Analysen viser klart, at der er mange tilledninger, så der er masser af viden og masser at tage fat på,” siger Jann Larsen, der mener, der er mange uafklarede spørgsmål i vandhandleplanen, som den ser ud i dag.
“Staten mener åbenbart, at der ikke er behov for  en grundvandsindsats i første fase, selvom vandet er af ringe kvalitet. Samtidig lægges der op til, at der skal laves olieudskillere, som man kender dem fra tankstationer på private grunde. Men hvem er det, som skal lave det? Er det parcelhusejerne eller kommunen,” det bliver spændende at finde ud af,” siger Jann Larsen, som håber at mange vil deltage i debatten inden høringsfristen lidt hemmeligt udløber den 31/8.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top