Annonce

Liv og glade dage
WEB_Sommercamp_2012.jpg
Der blev danset på fuld tryk, da avisen kom forbi sommercampen. Foto: Red.
SOMMERCAMP Der blev danset, filmet, klippet, skrevet og klistret, da der i sidste uge var sommercamp på Rødovregaard for børn og kreative unge.

“Hvad med den der, dén er da i hvert fald rød,” siger børnene, da de går forbi en knaldrød postkasse i Kirkesvinget. Man skulle ellers tro, at de var travlt optaget med at hamre i tastaturerne på dette års skriveværksted, men hvis beskrivelsen af ting, steder og personer ikke er troværdig, bliver det ikke en god historie,” forklarer de to mentorer, inden de sender gruppen af historiefortællere på opdagelsesrejse i nabolaget.

Indenfor på Rødovregaard er der også gang i den. I Dansestudiet bliver der danset breakdance og ‘battlet’ i, hvem der kan de mest streetwise moves. Selvom alderen spænder helt fra 9-14 kan alle være med, og det er tydeligt, at de nok skal nå at blive klar til den store opvisning for venner og familie dagen efter.

Annonce

På filmholdet bliver tonen skarp. Kameraet er klar til optagelse, men statisterne sidder ikke helt på deres pladser i klasselokalet, der danner rammen om årets historie, der igen er skrevet, spillet, instrueret, filmet og klippet af eleverne selv.

På vej hjem fra Rødovregaard kan man se, at sommercampen har spredt sig, ikke som ringe, men som fisk, i vandet. På rådhuspladsen svømmer hjemmelavede collagefisk rundt i andedammen, som vidnesbyrd om, at byens rum kan bruges til andet end almindelig kultur, og at børn sagtens kan være kreative på en kulturelt sjov måde. Også i ferien.

I dagens trykte udgave af Rødovre Lokal Nyt kan du se masser af billeder fra sommercampen på Rødovregaard.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top