Annonce

Her stod der engang et højhus
hoejhus_efter_2012-1.jpg
Oprydningsarbejdet er i fuld gang i både Ruskær og Agerkær og inden længe vil det kun være to nysåede græsplæner man få øje på, når man retter blikket mod det område, hvor højhusene befandt sig på. Foto: Red.
højhuse Oprydningsarbejdet skrider planmæssigt frem i Kærene. Faktisk er man så langt fremme med arbejdet i Ruskær, at man i løbet af august måned kan begynde at så græs på det areal, hvor der for få måneder siden stod et 15.000 tons stort højhus.

“Sådan ser et højhus ud, når det har været igennem kværnen,” fortæller Jan Brandis, imens han peger på de enorme dynger af knust beton.
Hvis det ikke var fordi man vidste det, så er det faktisk ikke til at se, at der har stået et højhus på grunden. Al betonen har været igennem et knuseværk og inden længe vil de enorme mængder af knust beton blive fyldt ned i det hul, der før udgjorde fundamentet i højhuset i Ruskær.
“Som det ser ud lige nu, skal gartneren i gang i næ- ste måned,” forklarer Jan Brandis, der er ejer af Brandis Nedrivning, som står for oprydningsarbejdet.
Han fortæller videre, at man foreløbig ikke er stødt på de store problemer eller overraskelser i forbindelse med arbejde.
“Vi begyndte jo allerede vores arbejde dagen efter sprængningen. Lige siden er der mindst 10 mand der har arbejdet på stedet og vi forventer at tidsplanen bliver fulgt, hvilket vil sige, at vi er helt færdige omkring den 1. oktober,” siger han. 
 
Mange nysgerrige
De har huset tusindvis af borgere, været genstand for en sand mediestorm og været de absolutte hovedpersoner i en historisk sprængning. Nu er der imidlertid ikke meget tilbage af de to højhuse. Naboer kan på nærmeste hold se, hvordan højhusruinerne svinder ind og byggeleder Jakob Vissing fortæller, at der er mange borgere der følger med i arbejdet fra den anden side af hegnet.
“Der er mange der stopper op og kigger. Det er især børnefamilier og vi giver os altid tid til at svare på spørgsmål, hvis de måtte have nogen. Folk er meget positive og imødekommende og det er vi også, for vi ved jo godt, hvad højhusene har betydet for dem, ” siger han.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top