Gamle mennesker og motion!
WEB_Chrummer_sommer.jpg
Foto: Sille
chrummer: Det er lige som om, at når mennesker bliver 50, så går det op for dem, at de ikke er udødelige.

De finder ud af, at hvis man falder død om på gaden efter man er fyldt 50, så bliver man ikke obduceret. Man regner altså med, at hvis man vælter død om og er fyldt 50, så er det en naturlig død.

Min søster, som er 57, har opdaget dette og har kastet sig på cykling. Det kan godt være, at hun ikke dør af en blodprop i hjertet, men der er sgu en overhængende risiko for, at hun dør af en cykelulykke. Og der behøver såmænd ikke at være en bil involveret. Tror bare det, at hendes fødder er spændt fast på pedalen, er nok.  Jeg er helt sikker på, at hun har styr på højresvingende lastbiler i lyskrydset, men at få klikket cykelskoen af pedalerne er mere tvivlsomt.

Annonce

Hun har cyklet et par år. Og indtil videre har hun taget 2 hovedstyrt udover styret og derudover har hun haft armen i gips to gange. Nu er hun så begyndt at cykle på tandem med sin kæreste. Jeg forstår ikke, at HAN tør. Det er jo fandme som hvis man satte sig ind i på bagsædet i en rallybil, med en spastiker ved rattet og en blind til at dirigere, hvilken retning man skal køre.

Men min søster blærer sig jo helt vildt, bare fordi hun er blevet testet og fået at vide, at hendes kropsalder svarer til en 42-årigs. Men hvad hjælper det, når man dør som 57-årig, fordi man ikke både kan stoppe og klikke sig ud af pedalerne?

I går mødte jeg så en anden cykeltosse, som også har passeret de 50. Han havde armen i slynge og hudafskrabninger over det meste af kroppen. Jepper, samme mønster som min søster. Væltede på cyklen og nåede ikke at klikke sig ud af pedalerne. Der udover var hans krop tape’et ind i det her nymodens kiropraktor tape. Det kan godt være, at Balotelli lignede en som reklamerede for Adidas, med sine tre blå striber på ryggen. Men min ven lignede så en der reklamerede for et skakbræt. Han var jo tapet ind, så han lignede en gamle støvsuger-slange, man havde forsøgt at reparere med gaffa-tape.

Burde man ikke forbyde klik-pedaler til folk over 50, med mindre de kører med støttehjul. Og efter 3 styrt burde man så ikke få frataget sin cykel.

Han smilede til mig og spurgte, om jeg ikke skulle med ud at cykle – altså når han var helet op. Nu er jeg ikke smuk fra Guds hånd, så jeg er sikker på, at asfalteksem i hele krydderen og brækkede lemmer ville gavne mit udseende.

Nu er der heldigvis 3 år til at jeg bliver 50, så indtil videre får jeg rigeligt med ilt til hjernen. Så jeg venter til dødsangsten får hold i mig. Og så tror jeg alligevel, at jeg ville nøjes med at se Tour de France – på TV…

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top