Annonce

Festbetjente straffes med bøder
roedovre-politistation_01_2.jpg
Statsadvokaten har besluttet at de fem politiassistenter skal straffes med bøde. Anklageskrifterne er dog endnu ikke udfærdiget. Foto: Arkiv
politi De fem sigtede betjente fra skandalefesten på Rødovre Politistation skal ikke ind og ruske tremmer. Statsadvokaten har besluttet, at de fem politiassistenter skal straffes med bøde.

Det startede som en hyggelig afskedsfest i forbindelse med et chefskifte, men endte med at blive en af nyere tids vildeste skandalefester.
En specialenhed under Københavns Vestegns Politi kastede beslaglagte kanonslag ud af vinduerne, smadrede ruder og kom sågar i klammeri med kollegaer ved den famøse fest på Rødovre Politistation, tilbage i februar måned.
Den Uafhængige Anklagemyndighed, der undersøger klager over politiet, har siden hen undersøgt sagen og lederen af klagemyndigheden, Kirsten Dyrman, fortalte tilbage i april måned, at man havde valgt at sigte i alt fem betjente. To er sigtet for embedsmisbrug og pligtforsømmelser, og tre for at overtræde fyrværkerilovgivningen og for underslæb, ved at have brugt beslaglagte kanonslag.
 
Straffes med bøde
Herefter har det været op til statsadvokaten at finde ud af, hvilken straf de implicerede betjente skulle modtage. Statsadvokatens afgørelsen kom i slutningen af juni måned og den lyder på, at de fem betjente skal straffes med bøde.  
Lederen af gruppen tiltales for at have opbevaret koster og hittegods i strid med reglerne. Og endelig anklages en politiassistent for at have misbrugt sin stilling. Han løj nemlig over for politiets vagtcentral, da han ringede og sagde, at der var styr på situationen og på de involverede ballademagere.
“Vi venter lige og ser, hvad de pågældende siger og om de eventuelt vil erkende sig skyldige, så de kan få et bødeforelæg,” udtaler statsadvokat Gyrithe Ulrich til Ritzau.

Kommentarer

2 kommentarer om “Festbetjente straffes med bøder”

 1. Flemming Kibsgaard siger:

  Festegnens politi svækker tilliden til politiet, når de som såkaldte lov og ordens håndhævere begår vold, tyveri og hærværk.

  Hvem kan have tillid til sådanne volds subjekter…?

 2. Joffe siger:

  For det første: Det er velsignet at se, at den nye og uafhængige politiklagemyndighed overhovedet får lov til at håndtere en sag, der retter søgelyset mod ansatte i det kongelige danske politi. Utroligt hvad der kan ske, når det latterlige gamle politiklagenævn flytter ud af Rigspolitiets bygning. Måske er retsstaten nået helt frem til politet ?

  For det andet: Hvor er reaktionen i denne sag fra politiforbundets storskrigende formand, der altid optræder truende overfor landets borgere med løfter om ringere service og overfor politikere, der ikke vil forgylde hans svende med ufattelige kompensationer efter overenkomster og arbejdtsidsaftaler, som må være indgået af begge parter i en sejlende brandert.

  For det tredje: Jeg elsker hver eneste af de ansatte i mit lokale Vestegnens Politi, som jeg har oplevet kommer, når lokummet brænder i det område, vi nu engang bor i. Til gengæld har jeg den mistanke, at ledelsen af de forskellige Task-Forces (Nords-Syd-Øst og Vest) opfatter sig og sine svende som tæskehold i en bananrepublik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top