Annonce

En ildsjæl fylder 70 år
jannlarsen1_250707_BP.jpg
I anledning af Jann Larsens 70 års fødselsdag, er der reception på bopælen den 1. august fra 15-18. Foto: Arkiv
reception En forening for hvert årti. Sådan kunne man meget vel sige om en af Rødovres sande ildsjæle, der den 1. august fylder 70 år. Han er godt nok 'kun' formand for fem lokale foreninger, men til gengæld aktivt medlem i flere andre.

Man skulle tro, at Jann Larsen ville have skruet ned for tempoet, da han sidste år som 69-årig gik på pension efter mere end 43 år i Indenrigsministeriet som juridisk rådgiver, med speciale i lovgivning om kommunernes styrelse og internationale kommunale forhold.
Men nej. Selvom han kun beskriver sig selv som ‘ganske aktiv’ kan Jann Larsen ganske enkelt ikke lade være med at engagere sig dybt i sine omgivelser.
Fødselaren gør en forskel som formand for Agenda 21 Gruppen i Rødovre, for Hjerteforeningen, for Naturfredningsforeningen, for Grundejerforeningen Nørregaard og Menighedsrådet i Grøndalslund Sogn, samt medlem af bl.a. Seniorrådet i Rødovre og Vestvoldens Venner. Ja selv grundejerforeningen i det område i Odsherred, hvor han har sommerhus, kan ikke slippe for at høre på ham.
“Jeg gør det for at gøre en forskel indenfor mine interessefelter, som er det sociale, sundhed og natur, og for at nogle ting overhovedet bliver startet op. Jeg var for eksempel med til at starte Cyklistforbundet i Rødovre op, som har haft 30-års jubilæum i år, og Røde Kors i Rødovre,” fortæller Jann Larsen, der også har været formand for Naturfredningsforeningens lokale afdeling i alle dens snart 30 leveår, ligesom han var med til at starte Rødovre Frivillighedscenter.
Med så mange kasketter, kan det måske være svært at finde den rigtige til anledningen, men ikke for Jann.

Fællesnævner
“Jeg er aldrig i tvivl om, hvem jeg repræsenterer,” fortæller han bestemt, men siger samtidig, at de mange forskellige sager har en fællesnævner:
“Jeg har tit flere kasketter på, der peger i samme retning og har sammenfaldne interesser. Det hænger sammen med, at jeg har et ‘grønt ben’ og et ‘socialt ben’. Men jeg oplever aldrig et dilemma omkring, hvad jeg skal mene,” fortæller Jann Larsen.
Han har på positiv vis irriteret de lokale embedsmænd og politikere med kritiske spørgsmål siden han flyttede til byen i 1971.  Et kendetegn ved Jann Larsen er nemlig, at han stiller spørgsmål, hvor alle andre accepterer såkaldte ekspertvurderinger. Derfor kunne det lyde som om, at han ikke er lokalpolitikernes bedste ven, men sådan er det ikke nødvendigvis ifølge ham selv.
“Det kan da godt være, at de lokale politikere synes, jeg er lidt irriterende, men jeg har også fået positiv respons fra dem i mange tilfælde,” funderer han og fortsætter: “Generelt tror jeg, de respekterer min faglighed. Når jeg beskæftiger mig med noget, har jeg undersøgt det, og jeg kan stå inde for det. Tingene skal være dokumenteret og forberedt,” mener han.
Og det gør sig gældende, uanset om sagen handler om en motorvej gennem Rødovre, eller en sti ved sommerhuset. Nogle mennesker kan bare ikke lade være med at engagere sig.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top