Annonce

Datter: “Giv demente ældre fodlænker på”
sikkerhed Uhyggelig episode med en borger, der stikker af fra sit plejehjem, får pårørende til at foreslå fodlænker til demente ældre. "Men vi har allerede et kaldesystem og alarmbrikker med GPS, som i forvejen er et meget alvorligt indgreb i den personlige frihed," siger socialudvalgsformand.

Pårørende og ansatte fik sig en forskrækkelse, da en ældre kvinde for nylig forsvandt fra sit plejehjem. En eftersøgning blev sat i gang, men kvinden var ingen steder at finde i nærheden af plejehjemmet. Timer senere blev hun fundet sovende i en seng i Jysk, hvor hun havde lagt sig ned for at hvile sine ben.
Her nåede hun at sove halvanden time før hun blev opdaget af personalet, som rådvilde ringede til politiet. Her havde man trods familiens ønske om, at plejehjemmet efterlyste kvinden, endnu ikke hørt noget om nogen savnede ældre kvinder. Personalet i Jysk ringede derfor efter Falck, som i kvindens rollator fandt et tomt pilleglas, som de brugte til at spore hende tilbage til Broparken plejehjem, hvor hun lettere forvirret genforenes med familien og sin egen seng.
Familien foreslår i dag, at senile og demente kan få en chip i nakken eller en fodlænke, for hvad nu hvis hun ikke var gået ind i Jysk, men havde lagt sig til at sove et afsides sted.
“Jeg ved godt, at min mening er kontroversiel, men jeg kunne ikke tænke mig sådan et opkald fra plejehjemmet igen,” siger datteren, der dermed puster nyt liv i en lang diskussion om sikkerheden for de ældre demente på kommunens plejehjem.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top