Annonce

Dansk Håndbold Forbund glider igen i harpiksen
kathrine-buus_RH_damer-lyng1.jpg
Trods beskeder fra forbundet om det modsatte, kommer Rødovres håndboldpiger alligevel ikke til at spille 1. division efter sommerferien. Foto: Arkiv
farce "Dansk Håndbold Forbund oplever i disse dage en kritik, der er lige så hård, som den er berettiget." sådan starter DHF selv i en pressemeddelelse om sidste uges farce, hvor Rødovre Håndboldklub først fik tilkendt en plads i kvindernes 1. division, og dernæst frataget den igen.

et er ikke længere kun i politik, at man har et standpunkt, til man tager et nyt. Tidligere i år bortdømte Dansk Håndbold Forbund på det groveste en anke over brug af en ulovlig spiller, der ville have sikret Rødovre mod nedrykning fra 1. division.
Forleden begik forbundet så en ny teknisk fejl, af den slags, der ville få enhver træner til at få rødt kort på sidelinjen. Ja faktisk burde forbundet give sig selv det røde kort, mener flere i den lokale håndboldklub.
I forbindelse med, at IF Stjernen i sidste uge meddelte DHF, at klubben i sæsonen 2012/13 ikke ønsker at deltage i kvindernes 1. division, henvendte DHF’s turneringsansvarlige sig nemlig til Rødovre HK for at tilbyde dem den ledige plads i rækken.
Det sagde klubben straks ja til, og de første panikløsninger med at kontakte stærke spillere, sponsorer og trænere blev søsat.
Denne henvendelse fra forbundet var imidlertid åbenlyst forkert fra DHF’s side, i og med, at Vendsyssel Håndbold fra Frederikshavn og ikke Rødovre HK står øverst på Dansk Håndbold Forbunds egen liste over reservehold til den pågældende række.
Det opdagede man i Jylland, og nogle dage senere har DHF tilbagekaldt anmodningen til Rødovre HK og har i stedet – i overensstemmelse med gældende reglement – tilbudt Vendsyssel Håndbold en plads i næ- ste sæsons 1. division for kvinder. Et tilbud, Vendsyssel Håndbold har accepteret.
Helt uacceptabelt
Selv kalder generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen, sagen for helt uacceptabel.
“Vi kan kun beklage hændelsesforløbet over for samtlige involverede – ikke mindst naturligvis over for Rødovre Håndboldklub – og fremadrettet bestræbe os maksimalt på at undgå gentagelsestilfælde,” siger Morten Stig Christensen videre.
I Rødovre Håndboldklub trækker formand, Michael Eriksen, i en meget diplomatisk mine.
 Rødovre Håndboldklub er ret forundret over det forløb, som Dansk Håndbold Forbund har udsat os for i de sidste par dage,” siger han.
“Vi er forundrede over, at man i DHF ikke har mere styr på tingene. Vi er godt nok en klub der drives på amatørbasis, men vi forventer alligevel en professionel ageren fra vores hovedforbund. Vi tager selvfølgelig en henvendelse for gode varer, når den kommer fra Dansk Håndbold Forbunds turneringsansvarlige, og føler os gjort til grin, fordi vi har stolet på den oprindelige henvendelse,” siger Michael Eriksen og tilføjer:
“I forvejen føler vi også, at DHF har begået fejl, da RH ikke blev tilbudt en plads i kvalifikationsspillet til 1. division, da AGF i sin tid trak sig. Den sag indgav vi en protest over, som er blevet afvist af DHFs appeludvalg, men vi har bedt om at få sagen behandlet i Danmarks Idræts Forbunds appeludvalg og den forventes behandlet sidst på måneden.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top