Annonce

Afrikas stemme
WEB_oumousangarebelafleck.jpg
Oumou Sangaré fra Mali er en af Afrikas største sangerinder til dato.
JAZZ: Glem alt om Søren Banjomus. Når Viften i aften skruer op for lyden i kulturhuset, bliver det med en af Afrikas største sanger-inder og verdens bedste banjo-spiller på scenen.

Oumou Sangaré fra Mali er en af Afrikas største san-gerinder til dato. Hendes udtryk er kendetegnet ved en fantastisk udstråling, indlevelse og intens energi, men den får alligevel kamp til stregen af amerikanske Béla Fleck, der af mange betragtes som verdens bedste banjospiller – en af den slags exceptionelle musikere som verden sjældent ser. Nu kan de opleves sammen under Copenhagen Jazz Festival i Kulturhus Viften i aften den 11. juli.

Selvom der er langt fra Mali til Medelbyvej, er Oumou Sangaré ikke ukendt i Skandinavien. I 2009 gav hun koncert i Kulturbolaget i Malmø, hvor Gaffas anmelder Torben Holleufer gav hende 5 stjerner. Nu er hun tilbage til dette års Copenhagen Jazz Festival –  denne gang sammen med Béla Fleck, der vel bedst kan beskrives som et fænomen med en banjo.

Annonce

Stjerne fra Mali
Selvom der for de fleste jazzelskere i byen vil være lagt op til en ny oplevelse, har de to samarbejdet siden 2005, da Béla Fleck tog sin banjo og rejste til Vestafrika – banjoens oprindelsesland.

Her begyndte han at samarbejdede med nogle at kontinentets bedste musikere, heriblandt superstjernen fra Mali.

De kommer dog ikke til at stå alene med missionen om at nedbryde sproglige og musikalske grænser. De bliver nemlig bakket op af Oumou San-garés band, som til koncerten bl.a. spiller kompositioner fra den smukke dokumentarfilm og dertilhørende album ‘Throw Down Your Heart’, som dokumenterer Bela Flecks rejse i Vestafrika. Filmen og albummet har høstet både gode anmeldelser og priser, herunder publikumsprisen ved SXSW og Vancouver Film Festivals, samt prisen for bedste musikdokumentar ved SilverDocs.

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top