Annonce

Valutaspekulation
Chrummer_tom.jpg
Foto: Sille Olesen
chrumme 8.5 millioner kroner forsvandt så fra kommunekassen, fordi man skulle låne lidt penge i Schweizerfranc.

Det er lidt af en rimelig høj rente, når man tænker på at man lånte 22.5 millioner og betalte 8.5 millioner for at låne dem. Er det ikke ca 37.5 pct i rente? og er der ikke noget med at rente i dag er omkring 3 pct? I byrådet taler man så om, at det godt nok var en skidt idé, men at man gik efter den bedste rente.
Nu har jeg ikke meget økonomisk sans, men jeg mener da, at jo mere risikobetonet en investering er, jo højere er renten. Lidt lige som at spille på oddset. Jo det er rigtigt, det giver pengene rigtig mange gange tilbage, hvis du tipper Danmark som Europamestre. MEEEEN det kræver så også lige at Danmark så rent faktisk bliver Europamestre.
Nå, men pyt nu med det. Det er da skide godt, at vi lige har kunnet hive 13 millioner ud af de rige-svin kommuner nordpå. Så har vi 4.5 millioner i til overs. Hvad skal vi finde på med dem?
Det var åbenbart kommunens bank, som havde den fantastiske idé med at låne de der Schweizerfranc, så nu bliver det spændende at høre, hvad de foreslår at vi skal bruge vores 4.5 millioner til. Hvad med græske statsobligationer, Amager Bank aktier eller flødeboller? Eller hvad med at spille på EM 2012. Vi kan jo smide halvdelen af pengene på Danmark og resten på Irland.
Måske skulle vi bare låne nogle flere penge. Her vil jeg så anbefale, at vi dropper banken og går direkte til en Rocker-lånehaj. Selv den mest hårdkogte Rocker-Lånehaj, ville sige: ”37.5 pct i rente?– Er du tosset?? Det er sgu kun valutaspekulanter der kan tage så meget. Nej, nej det kommer vi aldrig op på. Der vælger vores kunder altså oftest to flækkede knæskaller og 10 brækkede fingre i stedet for..”
Nu kan det jo så passende tages op på næste byrådsmøde, HVEM der skal stille knæskaller og fingre til rådighed. Eller mon ikke at den ryger videre til skatteborgerne og så bidrager vi hver i sær med en forstuvet finger…?

 

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top