Annonce

Vær mangfoldig: Vis flaget frem
flag-roedovre-folkeslag_010.jpg
Når Integrationsrådet den 16. juni holder mangfoldighedsfestival på Rødovregaard, forsøger lokalavisen at sætte rekord i at samle flest mulige nationale baggrunde på ét stort billede, der bagefter vil blive bragt i avisen som en hyldest til mangfoldigheden. Foto: Brian Poulsen
fest Med direkte adgang til 110 forskellige nationaliteter repræsenteret i kommunen, har Rødovre en unik mu-lighed for at mikse det bedste fra forskellige kulturer. Alligevel halter kampen for medborgerskab, både fra det offentliges side, fra danskernes og fra indvandrenes og efterkommernes. Løsningen: En mangfoldighedsfestival.

Hvis alt går, som lokalredaktøren drømmer om, vil man den 16. juni, samtidig med Rødovres fordanskede halbal, kunne møde personer med intet mindre end 110 forskellige kulturelle baggrunde.
Det lyder måske ikke af meget, men hvis man tænker over, at der kun findes mellem 193 og 250 nationer i hele verden, så har Rødovre en fantastisk chance for at bruge denne befolkningssammensætning til noget positivt.
“Jeg har altid sagt, at alle mennesker har ressourcer, som er vigtige for samfundet. Det kan godt være, at de ikke snakker dansk lige så godt som naboen, men så kan de noget andet. Alle mennesker er værdifulde, også for Rødovre,” siger Lally H. Parwana, formand for Integrationsrådet i Rødovre.
Hun håber, at mangfoldighedsfestivalen den 16. juni vil vise netop denne værdirigdom, og at borgerne i Rødovre uanset baggrund, vil bakke op om dette initiativ, hvor man kan se mavedans og lære en masse sjove skikke at kende.
“Og ikke mindst tale med nogle mennesker, som kan svare på en masse spørgsmål som de fleste danskere må gå og gemmer på. Hvem vil ikke gerne vide, hvordan livet egentlig var i Afghanistan for nogle år siden, og om dem, der er flygtet stadigvæk drømmer om at komme hjem igen,” siger hun.

Månedens Mission
Hver måned vælger Rødovre Lokal Nyt et arrangement eller initiativ, som vi giver vores fulde opmærksomhed og anbefaler til vores samarbejdspartnere. I juni måned er valget faldet på mangfoldighedsfestivalen fordi den viser præcis, hvad der kan ske, når gode kræfter går sammen om at gøre en positiv forskel.
“Vi sætter spejle i solen, til alle der kæmper på skyggesiden,” sang Gnags i deres sang om mangfoldighed, der slet og ret bærer navnet ‘Danmark’. Det er alt for store ord til, at de kan skrives med fed i en lille avis som vores, men i medborgerskabets ånd vil vi gerne spejle os i de gode hensigter. Derfor har vi besluttet, at udødeliggøre mangfoldighedsfestivalen den 16. juni ved at tage et kæmpe gruppebillede midt på gårdspladsen kl. 13.00. ‘Verdensbilledet’ kalder vi det.
Håbet er, at fotografen med ét enkelt klik på kameraet kan fange så mange af de 110 forskellige nationale baggrunde, som lever dør om dør her i Rødovre, men som alt for sjældent banker på. Hvis du kunne tænke dig at være med på dette billede, så duk op på festivalen og medbring gerne et flag eller noget andet sjovt, der siger noget om din baggrund, så klarer fotografen resten.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top