Annonce

USA studerede anti-terror i Kærene
amerikansk-ministerbesoeg_0.jpg
Under et kæmpe sikkerhedsopbud besøgte den amerikanske justitsminister, Eric Holder og Secretary of Homeland Security, Janet Napolitana, i torsdags Kærene for at se, hvordan SSP-arbejdet og en boligsocial indsats forebygger radikalisering.
topmøde Under et kæmpe sikkerhedsopbud besøgte den amerikanske justitsminister, Eric Holder og Secretary of Homeland Security, Janet Napolitana, i torsdags Kærene for at se, hvordan SSP-arbejdet og en boligsocial indsats forebygger radikalisering.

PET overvåger hver dag 1600 bandemedlemmer i Danmark. “Men det er de unge, som de kommer i kontakt med, der har vores virkelige fokus. Der sætter vi massivt ind for at forebygge kriminalitet, og vi kan se, at det virker,” siger rigspolitichef, Jens Henrik Højbjerg. Sammen med den sociale indsats, er det den indsats, der forebygger radikalisering herhjemme, og vi har grund til at være stolte af vores SSP arbejde i Rødovre,” siger justitsminister, Morten Bødskov. Han måtte midt i konferencen om antiterrorisme forklare den amerikanske justitsminister, Eric Holder, hvordan det sociale arbejde eksempelvis i Kærene har været med til at modvirke, at unge bliver radikaliseret og tiltrukket farlige grupperinger.
“Sidste år var vi i USA og studere hvordan de gjorde tingene i deres udsatte områder, derfor syntes jeg det var oplagt at afslutte hele denne konference om sikkerhed med et besøg i Rødovre, hvor man gennem boligsocialt arbejde og tæt samarbejde mellem skoler, kommunen og politiet forebygger kriminalitet og radikalisering,” siger justitsminister Morten Bødskov og tilføjer: “Både Eric Holder og Janet Napolitana var meget interesseret og sagde, at de ville arbejde videre med idéerne, når de kom hjem.”

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top