Annonce

Stram aftale er god for Rødovre
WEB_penge-roedovre_081107_B.jpg
Aftalen mellem KL og regeringen giver Rødovres lokalpolitikere mere at forhandle om, når de efter sommerferien skal diskutere budgettet for næste år. Foto: Arkiv
penge Rødovres borgmester, Erik Nielsen, er ikke i tvivl om, at den nye aftale om kommunernes økonomi på flere punkter kan være positiv for Rødovre. Ikke mindst børnefamilier og oversvømmede boligejere kan få fordel af den nye aftale.

Flere pædagoger i vuggestuer og børnehaver er en af målsætningerne med den nye aftale, som regeringen og Kommunernes Landsforening har indgået om kommunernes økonomi for næste år. En aftale som formanden for Kommunernes Landsforening kalder for ‘stram’, også når han udtaler sig som borgmester i Rødovre.
“Det er svært at sige præcis, hvad det kommer til at betyde for Rødovre, men det er en stram aftale, der er lavet for at hjælpe Danmark gennem de hårde tider, men da den samtidig sender knap 800 millioner kroner mere ud til kommunerne end sidste år, så får den nogle positive konsekvenser,” vurderer Erik Nielsen.

Klimaaftale
Han fortæller, at forvaltningen i disse dage er i gang med at regne på forskellige modeller, så man forud for budgetforhandlingerne internt i kommunen ved, hvad man har af muligheder.
“Men allerede nu ligger det fast, at der kommer flere penge til pædagoger og til klimaløsninger,” understreger han.
“Vi har haft eksperter til at undersøge, hvor Rødovre har haft størst problemer ved de seneste to monsterskyl, men der viser sig ikke noget entydigt billede af, at det er ét bestemt sted, så Rødovres del af de ekstra penge bliver mere fragmenteret,” siger Erik Nielsen og tilføjer:
“Men meningen er at få vandet væk fra kloakkerne, og sådan bliver det også i Rødovre. Nogle steder skal der bygges kanaler, og andre steder måske fjernes fliser og asfalt. Vi vil gerne lave systemer, så vejene kan virke som kanaler, hvor vandet kan blive ledt af, men det er ikke noget vi gør alene. Hele tiden er det vigtigt, at kommunerne arbejder sammen om de her problemer, så vi ikke sender regningen videre til naboen,” slutter Erik Nielsen.
De lysere udsigter glæder oppositionen.
“Der er lagt Tn niveau, hvor man klassisk går ud og siger, at det er stramme betingelser. Det er den samme sang, som vi altid hører. Men faktum er, at der er penge at forhandle om. Både dem som er vedtaget på højere plan, og andre tilskud som Rødovre har fået. Det betyder, at vi kan gøre tingene rigtigt, hvis vi anstrenger os. Derfor håber vi også, at forhandlingerne i år bliver lidt mere tilgængelige, så alle parter ved, hvad der reelt er at forhandle om, så der ikke lige pludselig kommer nye tal på bordet i sidste øjeblik,” siger Dansk Folkepartis Niels Spittau.

Annonce
Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top