Annonce


Straffespark sikrede finale på søndag
avarta-b1908_23_220412_BP.jpg
Saban Özdogan scorede kampens eneste mål på straffespark, da Avarta besejrede Fremad Amager med 1-0. Foto: Arkiv
Fodbold Et mål på straffespark af Saban Özdogan gav Avarta 3 point mod Fremad Amager. Dermed er der lagt op til en ”finale”, når Nordvest og Avarta søndag tørner sammen i en kamp om overlevelse.

Avarta – Fremad Amager: 1-0(0-0)

1-0 Saban Özdogan str.(´82)

Annonce

Udvisninger: Mads Rønne, Fremad Amager(´85)

Tilskuere: 614

Avartas startopstilling(4-5-1): Rasmus Pryts – Henrik Voldquardsen, Jesper Kristoffersen, Erkan Aslan, Casper Windfeld – Danni Jensen, Saban Özdogan, Sebastian Nielsen, Morten ”Mojo” Johansen, Morten Seifert Bierring – Alexander Lazerevic

Der gik et lettelsens suk igennem et køligt, men solrigt, Espelunden Stadion, da Saban Özdogan med 8 minutter igen sikkert omsatte et straffespark til mål. Målet var nok til, at Avarta for tredje gang i træk kunne hente 3 livsvigtige point hjem til en bundstrid, der har vist sig overraskende hård.

Kampen åbnede med et hidsigt Avarta-pres, når gæsterne Fremad Amager havde bolden. Alligevel var det netop Amager, der havde bolden mest, og de første 10 minutter skabte de også de få chancer, der var.

Et Avarta-hjørnespark tæt under mål endte med at hoppe rundt 2-3 meter fra stregen, men ingen kunne få den nødvendig kraft bag en afslutning, så Fremad Amager kunne efter 3-4 blokeringer sparke bolden væk.

Det startede en periode, hvor Avarta overtog kontrollen med kampen, og producerede flest chancer. Den største var, da Sebastian Nielsen kom igennem i venstre side, og ved bagerste stolpe fandt Danni Jensen, der sparkede bolden på stolpen til stor ærgrelse for sig selv.

Den sidste halvdel af første halvleg blev der spillet meget, uden de store chancer blev skabt og kun et par Avarta-forsøg fra distancen kunne vække tilskuernes interesse.

Anden halvleg startede som første med ”amarkanerne” i kontrol, mens Avarta stille og roligt spiste sig ind i kampen. Efter et par halv-store chancer med sløje skud eller afleveringer på tværs fik Danni Jensen endnu en kæmpe chance, da han cirka midt i halvlegen ved en tilfældighed kom alene mod målmanden. Keeperen blev let passeret, men bolden styrede endnu gang hen mod stolpen i stedet for netmaskerne.

Som halvlegen skred frem, blev kampen i højere grad præget af fight, og det var derfor småt med chancer, indtil 8 minutter før tid, hvor Alexander Lazerevic blev nedlagt i feltet, og dommeren fløjtede og pegede på pletten.

Efter målet blev frustrationerne hos Fremad Amager større og et par minutter senere flæskede Mads Rønne ind i Danni Jensen, der havde øjnene på bolden, der var på vej ned fra skyerne. Dommeren viste ingen nåde og gav Rønne det røde kort til stor frustration for de medrejste ”amarkanerne”.

Ellers var det småt med dramatik i slutminutter, hvor Fremad Amager aldrig rigtig fik lagt et pres på hjemmeholdet, der ved dommerens sidste fløjt kunne juble over endnu en sejr og endnu en uges håb om overlevelse.

Avarta møder på søndag Nordvest FC på hjemmebane i en kamp, der højest sandsynlig afgør Avartas skæbne i 2. division Øst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top